Penge på vej: Stor gruppe danskere bør holde øje med kontoen

30/9/20 09:23

Christian Granhøj Skouboe

Foto: Shutterstock
Nu bør man holde et vågent øje med sin konto.

Tirsdag i denne uge skabte det stor ståhej, at tre af de i alt fem ugers indefrosne feriepenge blev frigivet. Det betyder, at danskerne med et par museklik på Borger.dk kan vælge at få deres feriepenge udbetalt. Det skete som et middel, der skulle få losset dansk økonomi i gang igen efter coronakrisen har ramt i hvert fald en del af erhvervslivet meget hårdt. 

At de indefrosne feriepenge skulle udbetales var dog ikke det eneste, som politikerne traf beslutning om. Folketinget vedtog desuden et skattefrit en-gangstilskud på 1.000 kroner, der tilfalder visse gruppe af danskere. Formålet med engangstilskuddet er - ligesom optøningen af de indefrosne feriepenge - at stimulere dansk økonomi som følge af corona-krisen.  

Nu er det med at holde øje med sin konto, der går nemlig ikke længen, inden pengene ankommer. 

Sætter deadline på 

De 1000 kroner kommer til at lune for mange danskere. Det er nemlig en bred gruppe, der ser ud til at modtage tilskuddet lige om et øjeblik. Det er fx modtagere af folkepension, førtidspension, dagpenge, kontanthjælp og SU samt en række øvrige forsørgelsesydelser. Engangstilskuddet vil ikke have indflydelse på de ydelser borgeren i øvrigt modtager, oplyses det i øvrigt. 

Beskæftigelsesministeriet har hele tiden fortalt, at engangstilskuddet på 1000 kroner bliver udbetalt automatisk. Det sker altså uden, at man skal finde nøglekortet fra NemID eller andet frem. Det er fortsat planen. Der kan dog ikke sættes dato på, hvornår pengene er tilrådighed på danskernes bankkontier. Det skyldes, at den tekniske løsning endnu ikke er helt på plads. Det fortæller ministeriet til dagbladet B.T. De fastholder dog, at pengene vil være tilgængelige i løbet af oktober.