Penge på vej til 300.000 ældre danskere: Her får de 4.800 kroner

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Nu kan en lang række danskere se frem til flere penge mellem hænderne.

Mest læste i dag

Regeringen har præsenteret en ny passagerafgift på luftfart, der gør flybilletterne 100 kroner dyrere frem mod 2030.

De afgiftspenge der lander i statskassen som følge af dette vil dog ikke udelukkende blive brugt på den grønne omstilling.

Nogle af pengene skal nemlig bruges på en forhøjet ældrecheck, hvorfor omtrent 300.000 folkepensionister godt kan begynde at glæde sig.

Det fremgår af regeringens plan, der blev fremlagt på et pressemøde i Skatteministeriet, skriver Ekstra Bladet.

Fra 2025 vil ældrechecken for Danmarks næsten 300.000 folkepensionister blive øget med 4800 kroner om året.

Allerede nu er der stillet spørgsmålstegn ved at pengene ikke udelukkende bruges på den grønne omstilling, men det spørgsmål besvarer Jeppe Bruus, der er skatteminister, med følgende:

"Der er også et godt formål, der handler om at sørge for, at de ældre, der har allermindst i det her samfund, de også får muligheden", siger han.

Afgift skaber problemer

Af en pressemeddelelse fra Tænketanken Cepos fremgår det, hvad analysechefen Otto Brøns-Petersen mener om den nye afgift:

”En afgift på fly modvirker en omkostningseffektiv grøn omstilling og det europæiske CO2-kvotesystem, der er hovedinstrumentet i EU’s klimapolitik. Flytrafik i EU er i forvejen omfattet af kvotesystemet, og et internationalt kvotesystem er under opbygning for trafik uden for Europa,” lyder det fra analysechefen i CEPOS. 

”En flyafgift oveni kvotekravet vil primært flytte rundt på udledningerne inden for kvotesystemet og vil modvirke en ensartet pris på at udlede drivhusgasser,” siger Otto Brøns-Petersen. 

”Regeringen burde koncentrere sig om at sikre en omkostningseffektiv grøn omstilling, hvilket først og fremmest kræver en holdbar model for landbrugets udledninger,” slutter han.

Anbefalet til dig