Penge sendt fra graven: Kræftforskning modtager flere millioner kroner

Af: Mie M.B

|

12/02/2024

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Trods døden kæmpes kampen mod kræft fortsat

Lige nu læser andre også

Syd- og Sønderjylland har modtaget en betydelig økonomisk støtte til kræftforskning og behandling, takket være to generøse donationer. Den ene donation på 1,3 millioner kroner kommer fra "Den Syd- og Sønderjyske Fond", som ønsker at nedlægge fonden og overlade midlerne til fremme af kræftforskning ved Esbjerg Sygehus og den nye lægeuddannelse i Esbjerg. Thyge Nielsen, formanden for fonden, udtrykker et håb om, at pengene vil bidrage væsentligt til forskning i kræftbehandling i regionen. Det skriver JydskeVestkysten.

Den anden donation på 2,5 millioner kroner er et legat fra den afdøde esbjergensiske erhvervsmand Tage Søndergaard, tildelt Kræftens Bekæmpelses Lokalforening i Esbjerg Kommune. Ifølge lokalforeningsformand Poul Risom, markerer dette beløb en hidtil uset donation for foreningen, som planlægger at anvende midlerne til at støtte kræftsagen lokalt i overensstemmelse med Søndergaards ønske.

Disse donationer bliver modtaget med stor taknemmelighed af både Esbjerg Sygehus og Kræftafdelingen ved Syddansk Universitetshospital, hvor midlerne vil støtte vigtige forskningsprojekter. Blandt initiativerne er et ph.d.-studie fokuseret på forebyggelse og lindring af kræftbehandlingens senfølger, samt en undersøgelse af kostændringers indflydelse på behandling af brystkræft.

Frede Donskov, overlæge og professor ved Kræftafdelingen, understreger betydningen af disse donationer for forskning og patientbehandling. Han fremhæver, at fremskridt inden for kræftbehandling skyldes akkumuleret viden fra forskning, hvilket disse midler vil bidrage til.

Anbefalet til dig