Pengeregn over boligejerne: Så meget vil huspriserne stige i 2024 og 2025

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Der er vilde stigninger på vej.

Mest læste i dag

Huspriserne forventes nu at stige mere end tidligere ventet i 2024 og 2025,

Der spår regeringen i en ny Økonomisk Redegørelse.

Huspriserne skønnes konkret at stige med 3,2 % i 2024 og 3,0 % i 2025, hvilket er en opjustering i forhold til regeringens redegørelse fra december, hvor den spåede om stigninger på henholdsvis 1,4 og 1,9 %.

Det er et fortsat solidt arbejdsmarked i Danmark og udsigten til lavere renter, der vil være med til at holde hånden under efterspørgslen.

Sådan skriver home a/s i en pressemeddelelse.

”Stigende indkomster som konsekvens af et fortsat stærkt arbejdsmarked og udsigt til pæne lønstigninger vil bidrage til at understøtte huspriserne set for hele landet under ét,” står der i den nye økonomiske redegørelse.

I ejendomsmæglerkæden Home oplever man, at boligmarkedet er kommet bedre i gang med 2024 end mange forventede.

”Det var forventet med en et vakuum, især på lejlighedsmarkedet, i første halvdel af 2024 i halen på indførelsen af nye boligskatteregler, der gav en del fremrykkede handler i slutningen af 2023. Men boligmarkedet har fundet sin form igen lidt hurtigere, end vi havde turde håbe,” siger Michael Dalsager, senior kommunikationskonsulent og talsperson i Home.

Seneste har boligmarkedet vist sig fra sin lune side i april med plusser i fremvisninger, handler og priser, konkluderer 'Boligbrief' fra home og Danske Bank.

Marts var første gang i fem måneder, at der var flere købere på fremvisning, og de positive takter med flere fremvisninger gentog sig dermed i april.

”Fremvisninger er en indikator for boligsalget de kommende måneder, og her var tallene også positive i april. Der er ligeledes solgt flere boliger i april efter fremgangen, som vi så i fremvisningerne i marts," siger Michael Dalsager, og fortsætter:

"Maj kan dermed blive en måned med flere boligsalg, og de seneste udbudstal viser, at der på landsplan er flere boliger at vælge imellem for køberne." 

Anbefalet til dig