Pernille Skipper overrasker: Scorer arbejde på TV 2

27/04/2023

Ida Hansson

Foto: Thomas Wilmann/TV 2
Pernille Skipper har scoret et nyt job.

Mest læste i dag

- Jeg håber at bidrage til den politiske samtale med konkret erfaring og viden fra de fora, hvor beslutningerne bliver taget. Det politiske spil og de uskrevne regler er så mange og så kringlede, at det kan være svært gennemskueligt, men det er politik alt for vigtigt til, siger Pernille Skipper i en pressemeddelese. 

Pernille Skipper har første arbejdsdag i rollen som politisk kommentator på TV 2 News 1. maj, hvor hun bliver en del af dækningen af arbejdernes internationale kampdag. Her vil hun sidde i studiet sammen med TV 2s politiske redaktør Hans Redder.

- Jeg ser frem til at blive en del af et stærkt hold af kommentatorer på TV 2 News og håber, at jeg kan bidrage med nye indsigter til seerne. Og jeg glæder mig til at gøre det på den kanal, der er stedet, alle tænder for, når dansk politik virkelig rykker.

Den tidligere folketingspolitiker bliver fast politisk kommentator i 'News & Co' og en del af TV 2 News' politiske fredagsbar 'Besserwisserne'.

- Pernille Skipper har en enorm indsigt i dansk politik, og har siddet med under regeringsforhandlinger og store politiske aftaler. Hun er samtidig en virkelig stærk kommunikatør. Det er en unik kombination, som vil komme vores seere til gode og gøre os alle klogere på, hvordan det danske demokrati fungerer i praksis, siger Thomas Gadsbølle, som er redaktionschef på TV 2 News.

38-årige Pernille Skipper er tidligere folketingsmedlem og var politisk ordfører for Enhedslisten i årene 2016-2021. Hun afløste Johanne Schmidt-Nielsen, afgav siden posten til Mai Villadsen og stillede ikke op til folketingsvalget i 2022. Efter valget har hun ved flere lejligheder været med i magasinet 'News & Co'.

Et stærkt team på TV 2 News

På TV 2 News vil man fremover kunne opleve kommentatorerne Hans Engell, Søs Marie Serup, Noa Redington, Michael Kristiansen, Peter Mogensen og Pernille Skipper, mens politisk redaktør Hans Redder sammen med Jesper Vestergren og Camilla Stampe udgør holdet af analytikere fra TV 2s politiske redaktion. 

- Der er stort opbrud i dansk politik lige nu, og der skal News følge med og have flere stemmer og flere perspektiver for at forstå, hvad der sker. Så vi kan kvalificere vores analyse mest muligt, siger Thomas Gadsbølle.

Nytilkomne Pernille Skipper er uddannet cand.jur. og har været politisk aktiv det meste af sit liv. Foruden politisk ordfører har Pernille Skipper også været socialordfører og retspolitisk ordfører for Enhedslisten og har desuden været medlem af Folketingets Kontroludvalg.

Anbefalet til dig