Pernille Vermund stopper

Af: Thea Andersen

|

10/01/2023

Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix
Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix
Pernille Vermund stopper som formand for Nye Borgerlige.

Mest læste i dag

Det er nok de færreste, der kan tænke Nye Borgerlige uden at tænke på Pernille Vermund, men det skal folk vænne sig til. Partiformanden, Pernille Vermund, har netop meldt ud, at hun stopper som formand for partiet.

I et blogindlæg på Nye Borgerliges hjemmeside fortæller om sin beslutning.

I indlægget skriver hun blandt andet:

"Jeg har, siden vi stiftede Nye Borgerlige, været ærlig om, at jeg ikke så mig selv som politiker. Da vi kom i Folketinget, gjorde jeg det klart, at jeg ikke ville gro fast på Christiansborg. Jeg føler en pligt til at kæmpe for mit land, men jeg har aldrig lagt skjul på, at mit mål ikke har været at skabe en personlig karriere for mig selv som folketingspolitiker," lyder det fra den 47-årige formand, som fortsætter:

"Mit mål med Nye Borgerlige har været at give et politisk hjem og en stemme til de mange borgerlige danskere, som i hverdagen føler sig svigtet af politikere, der siger ét og gør noget andet. At tænde et lys i mørket for de danskere, der som jeg selv elsker vores dejlige land og tror på folkestyret, men som ser værdierne, friheden og fællesskabet smuldre som sand mellem fingrene på os. Det politiske hjem har vi med Nye Borgerlige skabt. Den stemme har vi givet danskerne. Det lys har vi tændt. Og nu skal flammen bæres videre."

Pernille Vermund har af den grund truffet beslutningen om, at dette bliver hendes sidste periode i Folketinget.

Det betyder, at hun er formand for Nye Borgerlige frem til partiets årsmøde eller ekstraordinære årsmøde, hvis Hovedbestyrelsen beslutter at indkalde til et sådant.

Anbefalet til dig