Peter Ingemann med besked til Putin: "Pas på hvad du ønsker dig"

Foto: Joachim Ladefoged/Ritzau Scanpix
Nu reagerer Peter Ingemann på de tragiske begivenheder i Ukraine.

Mest læste i dag

I går startede Rusland sin invasion i Ukraine. 

Verden over har medierne vist skræmmende billeder af ukrainere som flygter fra landet, gemmer sig i metro stationer og som frygter for sit liv.

Over hele verden er strømmer støtten ind til det ukrainske folk og på sociale medier reagerer kendisser over hele verden.

Her hjemme reagerer Peter Ingemann nu på de tragiske begivenheder.

"Hvor er det dog tragisk. Jeg føler så meget med det ukrainske folk. Alle mine tanker går til det prøvede land," lyder det fra TV 2-værten som fortsætter:

"I disse dage optager jeg programmer om Hitler og Stalin. Bl.a. hvor vanvittigt det var, at man tromlede ind over suveræne landes grænser, delte dem op efter forgodtbefindende…begik overgreb. Ja, det lyder som noget fra det forrige århundrede - det burde det i den grad også være!," 

"Hver en ukrainer kan blive en dødsfælde"

Samtidig sender Peter Ingemann også en besked til Putin, hvor han advarer:

Men kære Putin. Pas på hvad du ønsker dig.

"Det kan faktisk ikke lade sig gøre at underlægge sig et andet land der ikke vil - ikke på sigt. Slet ikke et land med over 40 millioner indbyggere der bestemt ikke bekender sig til din verdensorden. Hvert et hus, hver en skov, hver en ukrainer kan blive en dødsfælde for din hær," skriver han og fortsætter med eksempler på, hvor det ikke er lykkedes gennem historien:

"Det gik ikke for USA i Vietnam, det gik ikke for jer i Afghanistan (ej heller os), det var en katastrofe i Tjetjenien….. jo man kan udslette et land i dag, med de våben der er til rådighed, men så langt er du vel ikke parat til at gå?," skriver Ingemann.

I Moskva er borgerne også begyndt at demonstrere mod invasionen i Ukraine og det har tv-værten også bemærket:

"Og kig ud af vinduet i Moskva. Dine egne borgere begynder så småt at gå på gaden og demonstrere - trods enorm risiko for egen sikkerhed. Ukrainefelttoget kan blive din egen undergang med tiden. Det vil heller ikke være første gang i historien, at det sker," lyder det.

Til slut kommer han med en appel om fred. 

"Fred - please - Mir!!!" 

Du kan se hele opslaget herunder:

 

Anbefalet til dig