Peter Ingemann raser: "Hvad fanden er det der foregår?"

25/03/2021

Sarah Steenfeldt

Peter Ingemann er især kendt fra TV 2 programmet Størst. I et afsnit besøger han blandt andet verdens største jernmine i Kiruna, i Sverige. Du kan se Størst på TV 2 Play. Foto: Heartland / TV 2
Nu er den populære vært kommet til tasterne, med et vigtigt budskab.

Mest læste i dag

Den hårde tone på de sociale medier er især omtalt i øjeblikket - og nu kommer der altså også et par ord fra Peter Ingemann.    Til et billede med teksten:   "Nogle personer tror, at de gør verden til et bedre sted ved at sende hade beskeder, siger ekspert," knytter Peter Ingemann nu et par ord.    "Så stop dog - Please! Hvad fanden er det der foregår?," indleder han i sit opslag, hvorefter han fortsætter:   "Et ungt smukt menneske stiller op i et talentshow, gør sit allerbedste og mere til, krænger hele sin sjæl ud og står “nøgen” foran os andre, satser hele butikken fordi vedkommende vil noget, gør noget, drømmer om noget. Det er så flot og - skulle jeg der selv har lidt af sceneskræk - hilse at sige kræver nosser af stål, uanset køn (undskyld mit franske)."
Det er dog ikke kun de unge mennesker, som Peter Ingemann tænker på i denne forbindelse - også andre udsættes for ubehagelige og ondskabsfulde beskeder på de sociale medier.   "Dette unge menneske gør alt det vi normalt gerne vil have og det der har gjort os til det rige samfund vi er - materielt og kulturelt. Nemlig at drømme, kæmpe for noget, tro på noget, prøve tingene....og fejle. Man skal fejle. Men ude ved de små computerskærme sidder der mennesker som hader og skriver de mest svinske beskeder til disse unge mennesker...eller til politikere, debattører, mediefolk og alle andre mennesker - for den sags skyld. Hvad får et voksent menneske, der måske selv har børn, til at sende sådanne beskeder??? Jeg fatter det ikke. Undersøgelser har vist at det er bredt udsnit af befokningen - ja helt almindelige mennesker som gør sådan noget (lyder enslydende med de psykologtest man lavede på vagter i KZ-lejrene). Helt almindelige mennesker!," lyder det fra ham.

"Bliv selv et dejligt menneske"

Selvom at Peter Ingemann er en populær tv-vært - så har han også oplevet at modtage grimme beskeder. Blandt andet én, hvor vedkommende skrev, at det var forståeligt at hans far (Peter Ingemanns far, red.) skød sig selv. Dog understreger han, at man ikke skal have ondt af ham - men at han har ondt af dem, som virkelig rammes af denne slags hadefulde beskeder.   "Der er altså et menneske i den anden ende, som bliver ked af det, tvivler, stopper op og som kan blive livsvarigt skadet. Spørg mobbeofre der er blevet voksne? Eller hvad med bare at spørge dig selv! - dig som sidder der bag skærmen! Husker du selv hvordan det var som barn i skolen eller ung...voksen, når du blev drillet. For det har alle prøvet og jeg tænker ikke nogen elsker det," skriver han og slutter af:
"Tænk dog. Sportsfolk, politikere, deltagere i talentshows eller bare deltagere i debatten oplever konstant mobning, had og trusler. Jeg har selv oplevet at en skrev at han godt kunne forstå min far skød sig, jeg får tit at vide at jeg er talentløs og jeg er også blevet truet et par enkelte gange. Jeg har ret meget teflon på kroppen, så mig skal I ikke have ondt af, men jeg har ondt af dem som rammes og jeg har i den grad ondt af dig der mobber. Hvor må det være et sølle liv og i bedste fald et liv hvor man overhovedet ikke sætter sig i et andet menneskes sted. STOP DET! - og bliv selv et dejligt menneske! Du kan nå det."   På blot 25 minutter på Facebook, har opslaget modtaget næsten 800 likes - og også allerede adskillige kommentarer.   Der er mange som takker ham for, at tage netop denne debat op, da de er enige i, at det er et utroligt vigtigt emne.   Du kan se hele opslaget her:
   

Anbefalet til dig