Peter Ingemann reagerer: "Vi mænd har et særligt ansvar"

11/2/22 13:32

Sarah Steenfeldt

Foto: Joachim Ladefoged/Ritzau Scanpix
Nu reagerer TV 2-værten på Mia-sagen.

På de sociale medier er der i disse dage mange opslag fra kendte danskere, som sætter fokus på den forfærdelige sag om 22-årige Mia der nu er formodet fundet dræbt.

Hele Danmark har fulgt med og i går aftes kunne Nordjyllands Politi oplyse, at de har fundet ligdele i en skov, som de formoder stammer fra Mia Skadhauge Stevn. 

På de sociale medier er der derfor i disse dage stort fokus på sagen, hvor der både bliver sendt tanker til Mias familie og pårørende - men også et stort fokus på, at kvinder ikke skal føle sig utrygge når de færdes i nattelivet.

Sagen har sat tankerne i gang hos mange - herunder også Peter Ingemann, som nu også kommer med en kraftig opfordring på sine sociale medier.

"Jeg er så ked af det - efter den frygtelige besked der ramte Danmark i aftes. Jeg har de sidste par dage haft ondt i maven over historien med de to unge mennesker der forsvandt i Aalborg og hvor Mia nu desværre er fundet død. Jeg har gået og talt højt med mig selv om hvor frygteligt det er for de pårørende og jeg har flere gange om dagen bedt til gud om en lykkelig udgang," lyder det fra Peter Ingemann, som er tydeligt berørt at sagen:

"Det er så forfærdeligt og jeg er så ked af det. Min sorg og frygt er jo fuldstændig ubetydelig (næsten flovt) i forhold til de pårørende og det helvede de går igennem i disse dage. Mine tanker går til jer. Jeg skriver her som borger, far til to piger på 18 og 21 år og som mand!," lyder det.

"Dit lys blev slukket alt alt for tidligt"

Tv-værten skriver også at mænd har et særligt ansvar.

"Vi skal alle være meget meget mere opmærksomme på den vold der begåes mod kvinder. Og vi mænd har et særligt ansvar. Volden begåes næsten udelukkende af mænd. Vi mænd skal tale meget mere om problemet og den frygt der er, for at sætte en ny norm - for volden starter altid i det små. Vi skal fordømme ethvert tilløb og accept af vold," skriver han.

Derudover opfordrer han også til, at der bliver sat flere kameraer op i gaderne. Samtidig opfordrer han alle danskere til at handle hvis de oplever vold, samt at hjælpe hinanden. 

Til slut sender han en hilsen til Mia, Oliver og deres pårørende.

"Kæreste kæreste Mia Hvil i fred. Dit lys blev slukket alt alt for tidligt, så uretfærdigt og utilgiveligt. Det er så trist.Mine tanker og dybeste medfølelse går til dine pårørende og på samme måde til Olivers. Jeg håber og beder til at Oliver stadig er i live," lyder det afslutningsvis fra Peter Ingemann. 

Du kan se hele opslaget herunder: