Pfizer-direktør melder ud: Fjerde stik kan blive en nødvendighed

09/12/2021

Mathias Busekist

Pfizers administrerende direktør Albert Bourla har hævdet, at en fjerde vaccinedosis i sidste ende kan være påkrævet i lyset af den nye Omicron-variant.

Mest læste i dag

Pfizer-direktør Albert Bourla siger, at selvom man først har brug for mere data for at bekræfte, om vaccinerne er effektive mod Omikron, har indledende undersøgelser vist, at to doser af Pfizer-vaccinen ikke beskytter lige så godt mod Omikron, som mod almindelige varianter af coronavirus. 

"Når vi får samlet mere data, vil vi afgøre, om Omikron er dækket af den tredje dosis og i hvor lang tid. Og så tror jeg også, vi får brug for en fjerde dosis," siger han, da han bliver spurgt om, hvorvidt yderligere doser i sidste ende kan vise sig at blive en nødvendighed.

Ifølge The Independent var resultaterne af Pfizer-undersøgelsen - som var baseret på en laboratorieskabt version af varianten - i tråd med resultaterne fra lægerne i Sydafrika, hvor varianten først blev registreret. 

Bourla fortæller i den forbindelse, at han er overbevist om, at en fjerde boosterdosis vil gøre vaccinen "meget mere effektiv" mod varianten, men samtidig understreger han, at der er behov for mere viden, før man træffer beslutningen om, hvorvidt der er behov for endnu en dosis. 

"Med Omikron er vi nødt til at vente lidt endnu, fordi vi har meget lidt information, men vi har muligvis brug for en fjerde dosis."

Den administrerende direktør for medicinalvirksomheden fortalte også til CNBC, at han mente, at nye antivirale behandlinger - som Pfizers orale pille Paxlovid - ville hjælpe med at forhinde alvorlig sygdom og dødsfald fra coronavirus over vinteren. 

Bourla bekræftede slutteligt, at Pfizer er indstillet på at indsende data om pillen til FDA i de kommende dage, efter foreløbige data angiveligt har vist, at Paxlovid har reduceret hospitalsindolæggelser og dødsfald som følge af covid med 89%.

Anbefalet til dig