Philip Faber ser tilbage: Troede kun det var 14 dage

16/03/2021

Sarah Steenfeldt

Foto: Bjarne Bergius Hermansen
Nu mindes han en helt særlig tid.

Mest læste i dag

I torsdags, den 11. marts, var det et år siden, statsminister Mette Frederiksen sendte Danmark i coronanedlukning.

Nedlukningen blev begyndelsen på DR-programmet Fællessang, der har fyldt hos mange danskere i det seneste år.

Det var Phillip Faber og Mads Steffensen, der stod i spidsen for programmet, og nu mindes Phillip Faber den dag, hvor Fællessang første gang ramte skærmen. Det gør han i et opslag på Instagram.

“For præcis ét år siden rykkede jeg ind i denne stue. Vi troede, det skulle vare 14 dage, men blev til 100 programmer, fællessang om fredagen og et fast fælles holdepunkt i en usikker og svær tid. Tak for alle sangene,” lyder det i opslaget.

Foto: Instagram

Nye værter

Da Fællessang vendte tilbage i januar, var det med nye musikalske profiler i front. Komponist og musiker Katrine Muff overtog pianoet, mens Johannes Langkilde blev vært på programmet.

“Det har været en fornøjelse fredag efter fredag at være med til at skabe et musikalsk fællesskab for danskerne. Vi har været vidt omkring, når det kommer til kunstnere, genrer og sange og jeg glæder mig over, at interessen for fællessang på tv stadig er stor. Nu giver jeg glad stafetten videre og glæder mig til at vende tilbage til kernen i mit virke som dirigent for DR Pigekoret,” lød det fra Phillip Faber tidligere på året i en pressemeddelelse fra DR. 

Sæsonens sidste Fællessang

DR valgte at markere årsdagen for nedlukning med særlige programmer. Blandt andet rykkede Fællessang fra det faste fredags-sendepunkt til torsdag. Det var samtidig sæsonens sidste Fællessang, lyder det fra DR. 

Programmet bød blandt andet på et gensyn og genhør med Lars Lilholt og "Kald det kærlighed". Han var med til at åbne Fællessang i marts 2020.