Phillip Faber afslører: Sker for første gang

Foto: Bjarne Bergius Hermansen
Det har krævet grundig forberedelse, lyder det nu fra Faber

Mest læste i dag

DR Pigekorets mørkekoncerter, som i over 10 år været et tilløbsstykke i DR Koncerthuset, kan i år for første gang opleves af publikum i flere danske byer. De fleste har prøvet at lukke øjnene, når de lytter til musik. Og mange kan nok genkende, at musikken opleves ekstra intenst, når man lukker helt af for lys og synsindtryk.

Netop den effekt er der mulighed for at opleve i stor stil, når DR Pigekoret hvert efterår inviterer til koncerten 'DR Pigekoret i mørke' i DR Koncerthuset.

I mere end 10 år har mørkekoncerterne været blandt DR Koncerthusets store tilløbsstykker, og i år vil mange flere få lov til at opleve det specielle koncept, fortæller DR i en pressemeddelelse. DR Pigekoret og Phillip Faber tager nemlig koncerterne med på turné til Musikhuset Aarhus og ODEON i Odense, hvor det begge steder vil være første gang, DR Pigekoret kan opleves live. Det er også første gang nogensinde, at de to koncertsteder inviterer til koncert i en helt mørklagt sal.

Hemmeligt program

Ifølge chefdirigent Phillip Faber er det hovedtanken bag DR Pigekorets mørkekoncerter at give publikum mulighed for at lytte ekstra opmærksomt til musikken:

"Der er ingen tvivl om, at det styrker koncentrationen og fordybelsen, når man får lov til at lytte til musik i mørke. Samtidig har vi opdaget, at det giver en ekstra åbenhed hos publikum, hvis vi ikke på forhånd informerer om, hvilken musik de skal høre. Derfor er det også en del af mørkekoncerterne, at vi holder repertoiret hemmeligt indtil koncerten – men alle får udleveret et program, som de kan tage med hjem bagefter og læse om musikken og de medvirkende."

Som man kunne se i tv-serien 'Faber og pigekoret', som sidste år blev sendt på DR1, er det ikke bare publikum, der får en usædvanlig oplevelse til DR Pigekorets mørkekoncerter. Også for de medvirkende på scenen er det specielt at skulle optræde i en mørk koncertsal:

"Det kræver utrolig grundig forberedelse for koret og mig selv at skulle gennemføre over en times koncert uden at vi kan se hinanden på scenen. Men faktisk oplever vi et særligt fællesskab, når vi er sammen med publikum om musikken i den store, mørke sal. Så Mørkekoncerterne er virkelig noget vi ser frem til i koret hvert år," siger Phillip Faber.

Her kan du opleve mørkekoncerterne

’DR Pigekoret i mørke’ sendes den 12. oktober kl. 19.20 på DR P2.

DR Pigekoret og Phillip Fabers forberedelser til sidste års mørkekoncert kan ses i 2. afsnit af tv-serien ”Faber & pigekoret” på DRTV

Disse datoer afvikles mørkekoncerterne:

  • 10. oktober kl. 16, DR Koncerthuset
  • 11. oktober kl. 20, DR Koncerthuset
  • 16. oktober kl. 20, Musikhuset Aarhus
  • 17. oktober kl. 16, ODEON, Odense

 

Anbefalet til dig