Pia Kjærsgaard er oppe i det røde felt over kebab: 'Det er helt urimeligt'

Af: Ida Hansson

|

04/02/2023

Nyheder
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Pia Kjærsgaard er intet mindre end rasende.

Mest læste i dag

Da AGF mødte Jyllandsserieholdet Vatanspor kunne man blandt andet købe kebab. Og dét var såmænd nok til at få Pia Kjærsgaard til at stryge til tasterne i ren raseri. 

"Hvornår indledes kampene med en islamisk velsignelse gennem stadionhøjttalerne fra en imam? Og vil de acceptere en kvindelig dommer?," skrev hun. 

Og nu er FC Københavns tur til at komme i maskinen. De har således annonceret, at man fra forårssæsonen kan købe en kebab fra Killer Kebab. 

Ifølge Pia Kjærsgaard betyder beslutningen om at sælge halalslagtet kebab, at FC København er med til at støtte Islamisk Trossamfund og imamer i Danmark.

Det udtaler hun i 24syv-programmet Danmarks Mindste Nyheder.

"Hver eneste gang der er en kylling, eller hvad ved jeg, som bliver halalslagtet i Danmark, går der en afgift til Islamisk Trossamfund og nogle imamer, og det er jeg ikke særlig interesseret i," siger hun og fortsætter.

"Det er helt urimeligt, at man gør det i en nationalpark bare for at tilfredsstille muslimske særkrav."

Pia Kjærsgaard, sammen med Dansk Folkeparti, har før rettet fokus mod Islamisk Trossamfund. Her ville man undersøge, hvor meget de modtager, hvilket man ikke fandt ud af. 

Siden kritikken fra Pia Kjærsgaard har Jacob Lauesen, direktør for Parken Sport & Entertainment, været ude med et svar. 

Han ser således ikke et problem i, at ”Killer Kebab” serverer halalslagtet kebab. 

Han understreger også, at han ikke var klar over, at der bliver betalt en afgift ved halalslagtet kebab, men at det ikke anses som et problem.

"Efter lanceringen er det her den første henvendelse, jeg har fået på, at det skulle være et problem. Man skal ikke gå mange ture i København for at se, at kebab er integreret alle steder i byen."

Anbefalet til dig