Pia Kjærsgaard hudløs ærlig: Åbner op om dramaet i partiet for 2 år siden

Af: Mie M.B

|

07/02/2024

Nyheder
Foto: Wikimedia Commons
Foto: Wikimedia Commons
Det voldsomme svigt sidder stadig i hende

Lige nu læser andre også

Pia Kjærsgaard må siges at være noget af en veteran i dansk politik med 40 års erfaring. Hun har set og oplevet lidt af hvert, både store nedture såvel som svimlende højdepunkter. Nu deler hun åbent ud til Ekstra Bladet om den følelse af svigt og sorg, hun har følt over det dramatiske opbrud i partiet, som fandt sted for to år siden. Opgøret, der kulminerede med Morten Messerschmidt's overtagelse af formandsposten fra Kristian Thulesen Dahl, førte til en massiv udvandring af partiets folketingsmedlemmer, herunder Thulesen Dahl selv, som forlod partiet til fordel for andre politiske grupperinger. Det skriver Avisen Danmark.

"Ikke bare et politisk opgør, men et personligt svigt, der stadig svider," beskriver Kjærsgaard de dramatiske begivenheder, der rystede fundamentet for Dansk Folkeparti og efterlod dybe spor i hendes forhold til tidligere nære allierede. Især afgangen af Søren Espersen, der efter 27 års medlemskab valgte at forlade partiet for Danmarksdemokraterne under ledelse af Inger Støjberg, ramte hende hårdt. Kjærsgaard udtrykker sin skuffelse og smerte over Espersens handling, som hun opfatter som dybt forræderi, især i lyset af hans tidligere fordømmelse af lignende udmeldelser som "faneflugt".

Denne følelse af svigt og tab har haft en mærkbar indvirkning på Kjærsgaard personligt, til det punkt, hvor hun ikke engang kan bringe sig selv til at se tilbage på glade minder, som sit og hendes mands guldbryllup i 2017. 

Fotobogen fra denne glædelige begivenhed, nu et symbol på tabte venskaber og skiftede loyaliteter, er blevet for smertefuld at åbne.

Mest læste

Supermarkedsansat med bøn til kunder: Stop med det En supermarkedsansat har en bøn til kunderne om at droppe den ulækre vane, der særligt forsvandt under coronapandemien.
Sådan rengøres fugerne på badeværelset nemt: Hjemmeremedier der fjerner snavs for altid Fugerne mellem badeværelses fliserne er meget tilbøjelige til, at blive misfarvet, og det er bestemt ikke nogen fryd for øjet, og ej heller særlig hygiejnisk. Heldigvis er der nogle nemme og effektive hjemme remedier, du kan bruge til, at give dit badeværelse en opgradering.

Anbefalet til dig