Piet fra 'De sjældne danskere' løjet død

21/09/2021

Sarah Steenfeldt

Foto: Shutterstock.com
Piets mor raser i et opslag på Facebook.

Mest læste i dag

I 2018 stiftede danskerne for første gang bekendtskab med dengang 10-årige Piet. 

Her kunne seerne følge blandt andet Piet, Bastian, Andrea og Hjalte, som alle lever med en sjælden sygdom. 

Børnene gjorde hurtigt stor indtryk på seerne og vandt deres hjerter - og siden første sæson er der kommet to mere til, hvor seerne også har kunne stifte bekendtskab med nye ansigter.

I den seneste sæson af 'De sjældne danskere' er Piete ikke meget med, hans mor forklarer til TV2 at familien trængte til en pause fra tv. 

Hun forklarer også at der har fulgt meget positiv opmærksomhed med programmerne, men at nu var der brug for, at Piet bare var Piet.

"En møgunge der ikke er blevet elsket nok"

Dog forstyrres familien nu af nogle onde rygter på de sociale medier. Der er nemlig nogen der for nyligt har delt et billede, hvor det angiveligt skulle forestille at Piet er død - og det er altså ikke rigtigt. 

"Jeg fortæller altid stolt om hvor lidt “had” vi har fået efter Piet er en man genkender på gaden. Og den fane vil jeg holde højt. Men i dag florerede, der åbenbart et billede, som ligner det er fra min insta-profil, der fortæller at Piet er død. DET PASSER IKKE," lyder det fra Piets mor, Julie Kyndesgaard på Facebook.

Hun tilføjer også, at man bør huske på, at der sidder rigtige mennesker og læser med på disse ondsindede rygter.

"Jeg ved at det med største sandsynlighed er en eller anden møgunge, der ikke er blevet elsket nok. Men tag dig lige sammen. Der er rigtige mennesker, der læser med!!!," lyder det. 

Da seerne første gang mødte Piet, vidste familien stadig ikke hvad han fejlede. Lægerne kæmpede fortsat for at finde frem til en diagnose - men i dag har Piet og familien fået vished. Piet lider af det ekstremt sjældne syndrom kaldet Saul Wilson syndrom. 

Du kan se eller gense 'De sjældne danskere' på TV 2 PLAY.

 

 

 

 

 

 

 

Anbefalet til dig