Pirat angreb dansk fregat og mistede sit ben: Nu får han lov at bo her

Af: Mie M.B

|

23/01/2024

Foto: YouTube
Foto: YouTube
Piraten Luckys øvrige fire kumpaner mistede livet under angrebet

Mest læste i dag

En af piraterne involveret i det dramatiske angreb på den danske fregat Esbern Snare i Guineabugten i 2021, er nu blevet tildelt opholdstilladelse i Danmark. Lucky, som var blandt angriberne og blev såret under ildkampen, er blevet tildelt opholdstilladelse, selvom Udlændingestyrelsen ikke bekræfter oplysningen på grund af tavshedspligt. Det skriver Ekstra Bladet.

Lucky, der fik amputeret sit ben under angrebet, har angiveligt fået afslag på permanent opholdstilladelse ifølge hans advokat, Martin Andersen. Advokaten udtaler, at Lucky, på trods af ønsket om minimal opmærksomhed omkring sagen, er tilfreds med beslutningen og ser fremad.

Nyhedens kontrovers har affødt vrede reaktioner, især fra Danmarksdemokraterne. Gruppeformand Peter Skaarup finder det absurd, at en pirat fra Nigeria kan få opholdstilladelse i Danmark og advarer om risikoen for, at Lucky kan ende på passiv forsørgelse resten af sit liv.

Mikkel Bjørn, formand for Indfødsretsudvalget fra Dansk Folkeparti, kalder kritikken hyklerisk og påpeger, at det er andre partiers politik, der har medvirket til at bringe Lucky til Danmark. Han mener, at det populistisk at udtrykke forargelse over situationen.

Sagen om piraterne fra Nigeria har været kompleks, og Luckys ophold i Danmark har været genstand for retssag og debat omkring udlændingepolitikken. Mens fire af Luckys medkumpaner mistede livet under angrebet, blev Lucky sejlet til Danmark efter at have været varetægtsfængslet i forbindelse med straffesagen. Han blev kendt skyldig i at have udsat danske soldater for livsfare, men blev frikendt for straf i november 2022 af Københavns Byret. På nuværende tidspunkt befinder Lucky sig på et asylcenter i Danmark.

Anbefalet til dig