Plejehjemsleder tog stor beslutning: Delte dette på Facebook

Af: Mie M.B

|

15/12/2023

Nyheder
Foto: Google Street View
Foto: Google Street View
Opslaget har allerede fået en masse reaktioner

Lige nu læser andre også

Plejehjemsleder Anne Torsting fra Ans og Thorning i Silkeborg Kommune har taget utraditionelle skridt for at skaffe ekstra oplevelser til ældre beboere. I et Facebook-opslag spørger hun åbent, om nogen i lokalsamfundet kan bidrage med frivillig indsats, så de ældre kan nyde ekstra aktiviteter og berigende stunder. Det deler TVMidtvest.

Trods presset i ældresektoren, hvor opgaver stiger uden tilsvarende ressourcer, understreger Anne Torsting vigtigheden af at tilføre ekstra glæde og livskvalitet til beboerne. Opfordringen er støttet af VIVE-forsker Heidi Hesselberg Lauritzen, der ser det som et udtryk for kreativitet og behovet for at tænke innovativt for at opfylde ældres behov i en presset tid.

Selvom aktiviteter som udflugter og sanglege ikke er obligatoriske, betragter Anne Torsting dem som afgørende for at skabe bedre relationer, tillid og forebygge ensomhed og depression blandt beboerne. Hun ser det som en måde at skabe et stærkt fællesskab og berige hverdagen for ældre, der ikke selv har valgt deres naboer eller plejere på plejecentret.

Efter Facebook-opslaget har flere lokale allerede meldt sig som frivillige, og beboerne på plejehjemmene kan nu se frem til besøg af hunde, heste og marsvin, der bringer ekstra glæde og oplevelser med sig.

Mest læste

Supermarkedsansat med bøn til kunder: Stop med det En supermarkedsansat har en bøn til kunderne om at droppe den ulækre vane, der særligt forsvandt under coronapandemien.
Sådan rengøres fugerne på badeværelset nemt: Hjemmeremedier der fjerner snavs for altid Fugerne mellem badeværelses fliserne er meget tilbøjelige til, at blive misfarvet, og det er bestemt ikke nogen fryd for øjet, og ej heller særlig hygiejnisk. Heldigvis er der nogle nemme og effektive hjemme remedier, du kan bruge til, at give dit badeværelse en opgradering.

Anbefalet til dig