Pludselig udmelding: Vingegaard tager drastisk beslutning

04/04/2023

Nicolai Haugsted

Foto: Johnny Pedersen/Ritzau Scanpix
Personlige årsager gør, at stjernerytteren træffer vigtigt valg

Mest læste i dag

Mens Tour de France langsomt kryber sig nærmere for både ryttere og cykelentusiaster,  er alles øjne rettet mod rivaliseringen mellem danske Jonas Vingegaard og slovenske Tadej Pogacar.

Begge rytter er netop i gang med at gennemføre en række af verdens største løb: Pogacar kunne i søndags løfte sejrspokalen efter at have vundet Flandern Rundt, samtidig med at Vingegaard i denne uge er i fuld gang med Baskerlandet Rundt.

Men selvom mange nok gerne så danskeren så meget i sadlen som muligt, så må rytteren bringe en mere overraskende nyhed.

Vingegaard har nemlig valgt at tage en pause efter Baskerlandet rundt, og helt frem til Criterium de Dauphiné, der finder sted i juni, skriver Ekstra Bladet.

Selv mener Vingegaards sportsdirektør, Frans Maassen, at det er den rigtige beslutning den danske Tour-vinder har truffet.

- Vi tror på, at det er den bedste måde for Jonas. Jeg synes, vi har en god plan for ham. Han kører ikke klassikerne efter Baskerlandet Rundt. Personligt ville jeg gerne have set ham køre dem, men for hans chancer for at vinde Touren er det bedst at lade være. Det er både vores og hans største mål, fortæller Maassen.

Sætter familien først

Flere elementer er årsag til danskerens drastiske beslutning. Blandt andet skal Vingegaard bruge tiden på højdetræningslejr og Tour-rekognoscering. Men derudover har rytteren også planer om at bruge mere tid med familien, før verdens største cykelløb skal finde sted.

- Jeg tror, det er vigtigt for Jonas at have tid med familien. Cykelryttere er meget væk hjemmefra. Når du kører Dauphiné og højdetræningslejr, er det lang tid, hvor du savner familien. Cykling er vigtigt, men rytterne skal være på 100 procent, og for Jonas er familien meget vigtig, fortæller sportsdirektøren, og fortsætter:

- Man skal have en form for livsbalance, og for Jonas handler det ikke om at vinde Liege eller Amstel. Han er mere etapeløbsrytter. Vi vil have den bedst mulige Jonas i juli og ikke i slutningen af april.

Mens stjernerytten tager en pause fra etaperne, fortsætter rivalen Pogacar sit hårde arbejde på pedalerne.

Hans næste store løb bliver Liege-Bastogne-Liege, der finder sted den 23. april.