Polen sætter pigtrådshegn op langs den russiske grænse

17/11/22 10:32

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
I kølvandet på missilangrebet i tirsdags sætter Polen nu pigtrådshegn op langs den russiske grænse.

Polen installerer knivskarpe pigtrådshegn langs den russiske grænse efter det missilangreb, der dræbte to mennesker.

Enorme bunker af pigtrådshegn blev administreret af polske soldater efter missilangrebet, hvor tropper lukkede grænsen på grund af frygt for en russisk migrantkrise.

Bekymringer for yderligere kaos har fået NATO-allierede til at begynde at styrke forsvaret efter at to mennesker døde under et missilangreb i Polen i tirsdags.

Nogle lande tæt på Rusland beder NATO om at øge sin tilstedeværelse og afskrækkende midler langs den russiske grænse, hvor Litauen beder om handling, mens Slovakiet forbedrer sit luftforsvar. Det skriver Daily Star.

De første rapporter indikerede, at et russisk missil havde ramt grænsen til Polen, men det menes nu, at et ukrainsk missil i stedet faldt over grænsen.

Polen har siden hævdet, at missilet var et ukrainsk våben, en påstand, som den ukrainske præsident Volodymyr Zelenskyy bestrider.

En beboer tæt på missilangrebet på det tidspunkt beskrev det som et "big bang", der gjorde dem "bange for, at det var krigen".

Polen har siden påbegyndt sin egen efterforskning af missilangrebet, et missil, der i øjeblikket bestrides i ejerskab, og som dræbte to mennesker. En i 50'erne og en anden i 60'erne.

På tidspunktet for eksplosionen satte Polens premierminister Mateusz Morawiecki hærenheder i "forhøjet kampberedskab", mens medlemmer af politistyrken og beredskabstjenesterne blev sat i "høj beredskab".

Rusland har nægtet at være involveret i eksplosionen og har udgivet en erklæring, hvori det fremgik, at det ikke var deres "ødelæggelsesmiddel", der var faldet over den polske grænse.

"Ingen angreb blev foretaget mod mål nær den ukrainsk-polske statsgrænse med russiske ødelæggelsesmidler," lød det i en Kreml-erklæring.

Polske myndigheder har sagt, at de ikke mener, at missilet var et "forsætligt angreb", men et vildfarent missil, der ved et uheld endte på deres side af grænsen.