Politi og brandvæsen massivt til stede ved skole: Udendørsarealer afspærret efter mistanke om syrebomber

23/04/2024

Lucas Andreas

Foto: Shutterstock.com
Lærere og elever er stadig til stede på skolen.

Mest læste i dag

Tirsdag middag blev hverdagen brat forstyrret på Rørkjær Skole Urban i Esbjerg, da et omfattende antal udrykningskøretøjer og politibiler ankom til stedet. Situationen skyldtes en mulig tilstedeværelse af syrebomber, som satte skolens sikkerhedsforanstaltninger på en alvorlig prøve.

Det skriver Jydskevestkysten, der har en mand ude ved skolen.

Lenni Schmidt, indsatsleder ved Sydvestjysk Brandvæsen, delte nogle få oplysninger med pressen: "Vi har ikke det fulde overblik herude, men der er ingen ild. Der muligvis tale om syrebomber, men der er ingen tilskadekomne eller nogen form for fare for børn og voksne." Udtalelsen kom mens politi og brandfolk hurtigt arbejdede på at sikre området og undersøge den nøjagtige natur af truslen.

Skolegården var hurtigt omspændt af politiafspærringer, og de sædvanlige adgangsveje til skolen langs Ringen og Ewalds Alle blev lukket ned. Dette tvang forældre, lærere og elever til at finde alternative ruter til skolen, hvilket skabte en del forvirring og usikkerhed.

På trods af indsatslederens forsikringer om, at der ikke var umiddelbar fare, rapporterede JydskeVestkystens korrespondent på stedet, at stemningen blandt skolens yngre elever var anspændt, og nogle udtrykte frygt. Forældre i området var ligeledes frustrerede og bekymrede, da de ikke havde klare informationer om, hvad der præcist foregik.

Politiet intensiverede deres søgning i området; de blev set lede i buske og under biler, og deres undersøgelser udvidede sig også til de bygninger, der ligger omkring skolen. En lægebil ankom også til stedet som en del af de forebyggende foranstaltninger.

Denne hændelse på Rørkjær Skole Urban rejser vigtige spørgsmål om sikkerhedsforanstaltninger på skoler og den psykologiske påvirkning, sådanne episoder kan have på elever. Det er en påmindelse om, at beredskabet skal være i top for at håndtere enhver form for potentielt farlig situation.

Anbefalet til dig