Politi rykkede ud: Chokfund på dansk byggeplads

16/08/2023

Mathias Busekist

Foto: Shutterstock
Det er ikke noget, man oplever hver dag.

Mest læste i dag

Byggepladsen, der er omdrejningspunktet i et mildest talt chokerende fund, måtte brat indstille arbejdet.

Politi og bomberyddere måtte tirsdag rykke ud til byggeplads i Skagen, da man fandt noget uventet. Gravemaskinen havde nemlig fået mere end jord med op.

"Det sker ofte, at et byggeprojekt kan byde på noget uforudset, og selvom vi normalt er forberedt på det meste, var denne overraskelse alligevel én af de mere spændende og særprægede af slagsen," skriver virksomheden Trigon i et Facebook-opslag ifølge Ekstra Bladet.

Entreprenørvirksomheden kan således bekræfte, at man under gravearbejdet fik en mmortérgranat op.

"Granaten, som gravemaskinen fik med op i en skovlfuld jord, blev heldigvis opdaget af vores håndmand, inden det hele gik op i røg – bogstaveligt talt," skriver Trigon i opslaget.

Politiet samt Forsvarets Ammunitionsrydningstjeneste (EOD) blev med det samme kontaktet.

Pladsen var i den forbindelse afspærret i hele fire timer, mens fundet blev undersøgt. Og som først antaget, viste det sig at være en mortérgranat.

Granaten indeholdt stadig rester af sprængladningen og brændrør.

"Derfor blev den forsigtigt flyttet til et afsides område, hvor den kunne sprænges mere sikkert og forsvarligt," oplyser den nordjyske entreprenørvirksomhed ifølge Ekstra Bladet.

Ifølge Trigon er der formentligt tale om et levn fra Anden Verdenskrig.

Tobias Melander, afdelingsleder i Trigon, har slutteligt bekræftet over for Ekstra Bladet, at arbejdet på byggepladsen blev genoptaget, da afspærringen var ophævet.

Anbefalet til dig