Politiefterforsker melder ud: Der må være mere

27/04/2023

Ida Hansson

Foto: Privat
Den norske krimiforfatter og tidligere politiefterforsker Jørn Horst kommer nu med sin syn på sagen.

Mest læste i dag

I går kom det frem, at den 32-årige mand, der lige nu sidder varetægtsfængslet anklaget for at have voldtaget og frihedsberøvet 13-årige Filippa, også sigtes i Emilie Meng-sagen.

"Det er en milepæl, at der endelig er en sigtet i sagen. Hele arbejdet har handlet om, at sagen skulle finde sin afslutning, og den finder først sin afslutning i det øjeblik, man har en person, der er dømt, så derfor er det et kæmpe skridt i den retning," sagde Emilie Mengs mors bistandsadvokat, Mai-Brit Storm Thygesen igår til TV 2 Nyheder.

Sagen om 13-årige Filippa har skabt overskrifter i hele Skandinavien, og nu kommer den norske krimforfatter og tidligere politiefterforsker Jørn Horst med sin syn på sagen.

Den tidligere politiefterforsker er nemlig ret sikker på, at der må være noget mere end blot det geografiske og samme biltype. Det siger han til Dagbladet.

"Der må være noget mere end den geografiske og samme type bil, der var efterlyst. Han kan have sagt ting i afhøringen, der knytter ham til sagen. Det er nok det mest naturlige, når de allerede er gået ud med en sigtelse. Alternativt kan der være gjort fund i huset," siger Jørn Horst.

Han mener, at det er for tidligt at sige, at undersøgelser af bilen har været afgørende for at komme med en sigtelse.

Dette skyldes, at det tager tid at analysere eventuelle DNA-fund eller andre tekniske spor, der kan være knyttet til køretøjet.

Ydermere siger Jørn Horst, at det vil være natuligt at også se på, om manden kan være knyttet til sager i Tyskland og Norge.