Politiet advarer danskerne om identitetstyveri: Sådan undgår du at blive udnyttet

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Politiet har fået en lang række henvendelser omkring forsøg på identitetstyveri.

Mest læste i dag

Danskerne skal passe på.

Ifølge Københavns Politi har man i den seneste tid modtaget flere henvendelser fra borgere om forsøg på identitetstyveri via telefonen.

Det oplyser politikredsen på Twitter.

Her forklares det i tre forskellige Twitter-opslag, hvordan svindlerne får fat i de brugbare oplysninger, som de har i sinde at misbruge.

Derudover fremgår det fra opslagene, hvordan man undgår, at svindlerne får fat i de oplysninger, de skal bruge, samt hvad man skal være opmærksom på, når man bliver kontaktet af en fremmed.

“Vi får stadig en del henvendelser fra borgere, der bliver ringet op af svindlere og forsøgt udsat for identitetstyveri. Svindlerne ringer typisk op fra et +45-nummer, men med ni cifre efter.

I telefonen lyder en indspillet besked om, at der er observeret mistænkelig adfærd knyttet til borgerens cpr-nummer og at borgeren skal trykke 1 for at høre mere. Herefter forsøger svindleren at lokke de sidste fire tal i cpr-nummeret ud af borgerne.

Hverken politi eller andre myndigheder vil bede om personfølsomme oplysninger på den måde. Bliver du kontaktet, så smæk røret på og ring tlf. 1-1-4. Svindlerne taler engelsk med accent, og de ringer til både dansk og ikke-dansktalende borgere.”

Så hvis du skulle ske at opleve, at et telefonnummer med ni cifre ringer, og at personen i den anden ende er en engelsktalende person, der prøver at få fat i dine personlige oplysninger, bør du lægge på med det samme.

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Kvinde lægger 2 opvasketabs i vaskemaskinen - og se så magien ske Flere danskere har oplevet problemet, og det kan løses med denne simple metode.

Anbefalet til dig