Politiet advarer mod stigende bølge af dankortsvindel: Særligt ældre mennesker er ofre

Af: Mie M.B

|

09/02/2024

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Svindelnumrene bliver stadig mere personlige og kommer tættere på ofrene

Lige nu læser andre også

Der har været alt for mange af disse sager for nylig, men noget tyder på, at det er udspekulerede mennesker, der gemmer sig bag det massive antal svindelnumre, der for tiden især rammer den ældre generation. Trods gentagne advarsler og stor mediedækning, finder de alligevel en vej ind på nært hold.

Midt- og Vestjyllands Politi advarer derfor om en stigende tendens, hvor svindlere, der udgiver sig for at være bankansatte, bedrager især ældre borgere ved at franarre dem deres hævekort og personlige oplysninger. Dette fænomen, som politiet betegner som kriminelle bankbude, har manifesteret sig med flere tilfælde registreret over de seneste dage i forskellige byer såsom Rødkærsbro, Ans, og Kjellerup. Det skriver TVMidtvest.

Vagtchef Anders Bøje Hansen fra Midt- og Vestjyllands Politi understreger, at disse kriminelle opererer ved at kontakte ældre borgere telefonisk, foregive at være deres bankforbindelse, og lokker dem til at afsløre koder og overdrage deres dankort. "De er så frække, at de kører derud i egne biler," bemærker Hansen, hvilket indikerer svindlernes direkte og personlige tilgang til deres ofre.

I et klart budskab til borgerne appellerer politiet om at være på vagt og afvise enhver form for oplysninger eller genstande, især bankkort, til personer, der påstår at repræsentere banken over telefonen. Vagtchefen understreger, at en reel bankforbindelse aldrig ville anmode om sådanne oplysninger på denne måde. Til de, der måtte have overdraget deres kort under falske forudsætninger, rådes der til omgående at spærre kortet og kontakte politiet på 114 for assistance og videre efterforskning.

Anbefalet til dig