Politiet advarer om falske billetter: Undgå at blive snydt ved at huske at tjekke dette

Af: Mie M.B

|

07/02/2024

Det er blandt andet falske billetter til festivaler og sportsbegivenheder, der er i cirkulation

Lige nu læser andre også

Forårets og sommerens arrangementer lurer i horisonten og er man ivrig deltager af disse, kan prisen næsten være hvad som helst, bare man kan få en billet. Og det ved svindlerne godt. Med den stigende efterspørgsel på billetter til populære kultur- og sportsbegivenheder som FCK's Champions League-kampe, SmukFest, Roskilde Festival m.fl., stiger risikoen for billetsvindel tilsvarende. Forbrugere opfordres derfor til at udvise særlig forsigtighed for at undgå at falde i fælden sat op af svindlere, der udnytter entusiasternes jagt på adgang til udsolgte arrangementer. Det skriver Politiet via Mit Digitale Forsvar.

For at minimere risikoen for at ende med en værdiløs billet, rådes publikum til først og fremmest at søge billetter gennem arrangementernes officielle ventelister eller godkendte billetbørser, som tilbyder en sikker platform for videresalg mellem private.

Skulle man overveje at købe billetten fra en privat sælger, anbefales det at gå metodisk til værks og anvende følgende tjekliste for at forhindre snyd:

  • Verificer sælgers identitet ved at krydstjekke navn og profilbilleder på forskellige sociale medier og salgsplatforme som Facebook og DBA.

  • Undlad at opslå offentlige efterlysninger af billetter, da dette kan tiltrække svindlere.

  • Vær skeptisk, hvis sælger foreslår betaling til en tredjeparts konto, fx en "ven" eller et "familiemedlem" – det er ofte et rødt flag.

  • Undersøg sælgers Facebook-profil for tegn på autenticitet, herunder oprettelsesdato, antal venner, og om profilen indeholder grundlæggende personlige oplysninger og billeder.

Disse forholdsregler kan dog ikke garantere fuldstændig beskyttelse mod svindel. Den sikreste måde at købe billetter på og undgå skuffelsen ved at blive afvist ved indgangen, er at handle direkte gennem de officielle billetudbydere.

Mest læste

Supermarkedsansat med bøn til kunder: Stop med det En supermarkedsansat har en bøn til kunderne om at droppe den ulækre vane, der særligt forsvandt under coronapandemien.
Sådan rengøres fugerne på badeværelset nemt: Hjemmeremedier der fjerner snavs for altid Fugerne mellem badeværelses fliserne er meget tilbøjelige til, at blive misfarvet, og det er bestemt ikke nogen fryd for øjet, og ej heller særlig hygiejnisk. Heldigvis er der nogle nemme og effektive hjemme remedier, du kan bruge til, at give dit badeværelse en opgradering.

Anbefalet til dig