Politiet advarer om pengesvindel: Dette trick kan give dig en plet på straffeattesten

Af: Mie M.B

|

05/12/2023

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Vær opmærksom på især disse situationer

Mest læste i dag

Inden for det næste halvandet år forventes 1000-kronesedlerne at forsvinde fra det danske pengemarked. Politiet går nu offentligt ud med en advarsel om, at denne overgangsperiode kan skabe muligheder for økonomisk kriminalitet. Det skriver B.T.

Politiet formulerer bekymringen: "Med udsigt til at 1.000-kronesedlen bliver ugyldig, vil kriminelle, der ligger inde med mange kontanter, formentlig forsøge at få andre til at indsætte pengene for sig og overføre dem mod betaling."

Advarslen fortsætter:

"Men hvis du hjælper en kriminel med at hvidvaske penge, risikerer du at medvirke til alvorlig økonomisk kriminalitet og blive et såkaldt muldyr – uanset om du bliver tilbudt betaling for ulejligheden eller ej. Hvidvask er strafbart og kan medføre en plet på straffeattesten og bøde eller fængsel."

Politiet opfordrer derfor offentligheden til at afvise ethvert forsøg fra fremmede, der beder om hjælp til at indsætte 1000-kronesedler på en bankkonto. Dette gælder uanset den historie, man præsenteres for, som f.eks. at den pågældendes betalingskort ikke virker, eller at personen angiveligt skal ud at rejse og ikke selv kan nå at indsætte pengene.

Nationalbanken meddelte torsdag, at 1000-kronesedlerne gradvist vil blive udfaset frem mod den 31. maj 2025. Beslutningen er truffet på baggrund af betalingsmønstre i Danmark og for at imødegå økonomisk kriminalitet.

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Utallige danskere fik en airfryer til jul: Nu er der trist nyt Disse danskere skal enten vente længe - eller punge ud.

Anbefalet til dig