Politiet advarer: Pas på tricktyve

27/1/23 13:43

Thea M. Andersen

Foto: Shutterstock
Københavns Politi advarer nu mod tricktyve.

Får du uventede og ukendte gæster, som måske skal tjekke din radiator eller vil låne noget, så byd dem ikke ind på kaffe.

For tiden modtager Københavns Politi nemlig flere anmeldelser fra især ældre borgere, der udsættes for forsøg på tricktyveri i egen bolig. Borgerne får besøg af personer, der udgiver sig for at være for eksempel håndværker, hjemmeplejen eller fra politiet.

Det oplyser politikredsen på Twitter.

”Det er groft på den måde at udnytte ældre mennesker, og det er desværre ikke første gang, at vi ser den slags metoder. Det kan være svært at gennemskue, om personerne har dårlige hensigter, men de fleste besøg af fx håndværkere eller hjemmeplejen har man aftalt på forhånd, og politiet eller banken vil aldrig bede en borger om at samle sine værdier for så at komme og hente dem,” siger vicepolitiinspektør Peter Reisz.

Politikredsen har bare i denne måned mere end ti af den slag sager, som nu bliver efterforsket. Særligt den seneste uge har gerningsmændene været aktive i Nordvest og på Nørrebro.

Efter sigende er det både mænd og kvinder i alderen 30 til 50 år, der er på spil.

”Vi gør, hvad vi kan for at få standset de her mennesker, og vi har en idé om, at det er de samme gerningsmænd, der står bag flere af sagerne. Jeg vil gerne opfordre til, at hvis der helt uvarslet dukker ukendte personer op, som af en eller anden årsag skal ind i ens bolig, så skal man som minimum afkræve dem gyldig legitimation eller helt afvise dem i døren,” siger Peter Reisz.

Bliver du udsat for tricktyveri, kan du anmelde det via tlf. 1-1-4, oplyser politiet.

Få flere gode råd fra politiet her.