Politiet advarer: Særligt ældre kvinder skal passe på

Nyheder
Fupmagerne er særligt på udkig efter ældre kvinder. Foto: Shutterstock
Tirsdag advarer politiet om et opsving i svindel, der særligt retter sig mod ældre kvinder.

Mest læste i dag

Tirsdag advarer Politiet i en pressemeddelelse på app'en Mit Digitale Selvforsvar mod telefonsvindel. Det er ikke et nyt fænomen, men for tiden oplever politiet en stigning i antallet af svindlere, som ringer ældre kvinder og udgiver sig for at være fra ofrenes bank. Svindlerne udnytter borgernes tillid til deres bank og lukrerer på de danske bankers troværdighed, men de har kun et mål for øje.

"Borgeren ender med at blive franarret personfølsomme oplysninger og får stjålet mange penge fra sin konto. Derfor opfordrer politiet dig til at oplyse dine ældre pårørende om disse fup-opkald og videregive vores anbefalinger," skriver politiet i pressemeddelelsen. 

Samtidig har politiet også videregivet en række anbefalinger, som alle - ikke nødvendigvis kun ældre kvinder - bør skrive sig bag øret, så de er i frisk erindring, hvis man pludseligt modtager et opkald, hvor personen i den anden ende ikke har helt ren samvittighed. 

Anbefalingerne er som følger: 

  • Videregiv aldrig dine personlige oplysninger over telefonen, i e-mails, på sms eller på sociale medier.
  • Banken, SKAT eller offentlige myndigheder vil aldrig ringe og bede dig om at udlevere dit NemID.
  • Hvis du er det mindste i tvivl om henvendelsens troværdighed, så ring til deres hovednummer og spørg ind til henvendelsen.

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Utallige danskere fik en airfryer til jul: Nu er der trist nyt Disse danskere skal enten vente længe - eller punge ud.

Anbefalet til dig