Politiet afslører: Har spottet Farhad i udlandet

Nyheder
Foto: Sydøstjyllands Politi
Foto: Sydøstjyllands Politi
Politiet mener, at de har set den forsvundne dreng.

Lige nu læser andre også

Han har været forsvundet siden d. 9. April, og siden har ingen set Farhad før nu.

Udlændigestyrelsen oplyste den 8. oktober 2023 om aftenen til Sydøstjyllands Politi, at en person den 7. juli 2023 havde søgt asyl i Tyskland. Siden da har politiet arbejdet intensivt på at fastslå, om det er Farhad Tober fra Vejle."

De tyske myndigheder har i går den 11. oktober 2023 oplyst, at personen som nævnt søgte asyl den 7. juli 2023 i Tyskland, og at han den 30. august 2023 blev tilknyttet et asylcenter. Det er dog også blevet oplyst, at personen aldrig er mødt op på asylcenteret, og at han derfor ikke er blevet set dér.

Det skriver Sydøstjyllands Politi i en pressemeddelelse.

"Sydøstjyllands Politi fik straks en stærk formodning om, at pågældende person på billedet er Farhad Tober, både på grund af et særligt kendetegn, men også sammenholdt med de øvrige personlige oplysninger fra asylprocessen. Oplysningerne om, at Farhad skulle have opholdt sig i Tyskland stemmer også overens med indikationer, som Sydøstjyllands Politis efterforskning tidligere har frembragt, men som desværre ikke har været præcise nok til, at vi i samarbejde med tyske myndigheder har kunnet endeligt verificere dem", udtaler chefpolitiinspektør Brian Fussing.

I forbindelse med en asylsag har Sydøstjyllands Politi vist et billede til Farhads mor og hendes advokat for at bekræfte identiteten af en person på billedet. Efter at have gennemgået billedet, har moderen udtalt, at det meget vel kunne være hendes søn, Farhad, der er afbildet.

"Vi vil gerne gentage denne appel nu. Vi ved nu, at Farhad har opholdt sig i Tyskland, men kender ikke endnu den tidsmæssige udstrækning af opholdet, eller om det har været permanent eller afbrudt af ophold i fx Danmark."

Opfordringen lyder: "Har du oplysninger, der kan hjælpe politiet på vej, - har du set Farhad i fx København eller andre steder, måske ’mødt’ ham online? Ring 114 og lad os vurdere, om det kan bringe os videre i forhold til, hvor Farhad nu opholder sig, og så vi kan fastslå, at han har det godt. Vi i politiet siger mange tak på forhånd", slutter chefpolitiinspektøren.

Fotoet i denne pressemeddelelse af Farhad stammer fra asylsagen i Tyskland, og han beskrives forsat som cirka 170 cm høj, og han vejer formentligt omkring 65 kilo. Farhad er spinkel af bygning og har sort hår.

Herunder kan du se billedet, som formodes at være en ældre Farhad, som er blevet taget i forbindelse med den tyske asylsag.

Foto: Sydøstjyllands Politi

Anbefalet til dig