Politiet blev bombarderet med samme henvendelse: Nu kommer de med klar opfordring

Af: Mie M.B

|

30/01/2024

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Det drejer sig om en ganske simpel men lovpligtig huskeregel

Lige nu læser andre også

Fyns Politi oplever en bekymrende tendens med et stigende antal tyverier af nummerplader fra personbiler. En nylig episode i Middelfart, hvor to nummerplader blev stjålet fra en bil på Hovedvejen, blev anmeldt dagen efter den 27. januar omkring klokken 22. Episoden er blot et af mange lignende tilfælde på Fyn. Det skriver Fyens.dk.

Kommunikationsrådgiver ved Fyns Politi, Mads Boel, udtaler, at politiet modtager en stor mængde anmeldelser vedrørende stjålne eller tabte nummerplader. "Vi har hver dag nogen, der ringer ind og siger, at deres nummerplader enten er faldet af eller er blevet stjålet," siger Boel. Disse hændelser sker over hele øen og er blevet genstand for politiets undren.

Mads Boel påpeger, at mange af de rapporterede tilfælde sandsynligvis skyldes, at nummerpladerne ikke er blevet monteret korrekt. "Det er lovpligtigt, at de er skruet fast," understreger han og tilføjer, at tyveri af nummerplader ville kræve en åbenlys handling, som sandsynligvis ville blive bemærket.

Boel kommer med en opfordring til bilisterne om at sikre deres nummerplader ordentligt, især i dårligt vejr, hvor problemet synes at eskalere. "Skru nu de nummerplader fast," lyder hans råd.

På trods af det stigende antal tyverier, indrømmer Boel, at politiet ofte ikke har mulighed for at bruge mange ressourcer på disse sager, specielt i fravær af overvågningsmateriale. "Når der ikke er nogen overvågningsbilleder, så er det svært at gå ind i," siger han.

Anbefalet til dig