Politiet efterlyser fire mænd: Har du set dem?

Af: Lucas Andreas

|

16/01/2024

Nyheder
Foto: Politi
Foto: Politi
Politiet efterlyser fire gerningsmænd i forbindelse med "bank"- bedragerier. Se billederne i artiklen.

Lige nu læser andre også

I løbet af december og januar har en gruppe bedragere plaget Sydsjælland og Lolland-Falsters politikreds med en række bedrageriforhold. Da det endnu ikke er lykkedes politiet at identificere gerningsmændene, retter Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi nu en opfordring til offentligheden om hjælp til at finde dem, så de kan få set en stopper for bedragerierne.

Hjælpen beder de om i en pressemeddelelse.

Gerningsmændene henvender sig primært telefonisk til ældre borgere og udgiver sig for at være fra banken. Deres bedrageriske taktik involverer at advare borgerne om påståede hackerangreb på deres konto eller forestående pengeoverførsler til udlandet. Gerningsmændene anmoder herefter borgeren om at aflevere deres betalingskort, så banken angiveligt kan forhindre forbrydelsen. Ved personligt fremmøde stjæler bedrageren kort og kode, hvorefter store beløb hæves fra ofrenes betalingskort.

Vicepolitiinspektør Lars Steffensen understreger alvoren i sagerne og appellerer til offentlighedens hjælp: "Vi ser med stor alvor på disse sager, bl.a. fordi ofrene ofte er sårbare borgere. I den sammenhæng er det afgørende, at man uanset alder kan føle sig tryg i eget hjem."

Steffensen advarer også mod bedragernes påstande om at repræsentere banker og opfordrer borgere til ikke at dele oplysninger med ukendte personer. Han slår fast, at banker aldrig vil sende medarbejdere ud for at afhente betalingskort, og de vil aldrig bede om kodeoplysninger. Hvis borgere oplever forsøg på at få sådanne oplysninger, opfordres de til straks at kontakte politiet. Gerningsmændene er endnu ikke identificeret, og politiet håber, at offentlighedens samarbejde vil føre til opklaringen af disse snydetricks.

Gerningsmændene, der ses på billederne herunder, beskrives som:

A: Mand, lys i huden, iført Cap eller hue, mundbind, grå trøje, sort vest af mærket Champion og jeans.

B: Mand, iført lys hættetrøje, sort maskering for mund og næse samt solbriller, sort jakke med hætte med pelskant, sorte bukser, sorte sko.

C: Mand, lys i huden, iført solbriller og mundbind, sort hættetrøje med lynlås, grålig jakke, mørke jeans, sorte sko med hvid sål.

D: Mand, lys i huden, sort maskering for mund og næse, sort dynjakke af mærket Peak Performance, grå/sorte arbejdshandsker, sorte joggingbukser med hvid stribe ned langs venstre ben, sorte Nike sko med hvidt logo og hvid sål.

Hvis du kan hjælpe med at identificere gerningsmanden, eller hvis du har andre oplysninger i sagen, beder vi dig kontakte Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi på tlf. 1-1-4.

Gerningsmand A (5)

Gerningsmand B (3)

Gerningsperson C

Gerningsperson D

Anbefalet til dig