Politiet gør kæmpe fund i lufthavn: 58 kilo og pakket ind i Nazi flag

27/05/2023

Ida Hansson

Foto: YouTube/Associated Press
Politiet fortalte, at de aldrig havde set sådan en indpakning før.

Mest læste i dag

Peruviansk anti-narkopoliti beslaglagde i torsdags 58 pakker kokain med billeder af naziflag på ydersiden og navnet "Hitler". Hver pakke vejede 1 kilo, så den samlede fangst landede på 58 kilo.

Stofferne blev fundet i havnen i Paita på Perus nordlige stillehavskyst tæt på grænsen til Ecuador.

Kokainen var gemt i en skibscontainer med asparges, som tidligere havde lagt til i en ecuadoriansk havn. Det fremgår af en politirapport indhentet af The Associated Press. I rapporten stod der, at forsendelsen var bestemt til en havn i Belgien. Det skriver CBS News.

Politiet viste videoer og fotografier til AP, der afslørede, at stofferne var gemt inde i skibscontainerens ventilationssystem, og politiet fortsatte med at gennemsøge de mere end 80 containere på fartøjet.

Peruvianske myndigheder har tidligere rapporteret, at de har fundet kokain i murstensformede pakker med forskellige og mærkelige symboler, men aldrig med et af Nazi flag.

Myndighederne i Peru anslår, at landet producerer omkring 100 tons stoffer om året, og det meste af det havner i Europa via søvejen, men også med små fly, der transporterer kokain til Bolivia på vej til havnene i Atlanterhavet.

Politiet oplyser ikke, om nogen er anholdt.

I 2022 beslaglagde myndighederne 22 tons kokain.

Peru er verdens næststørste avler af kokablade ifølge FN og verdens næststørste producent af kokain ifølge U.S.Drug Enforcement Administration.

Det er ikke ualmindeligt, at handlede stoffer inkluderer designet emballage. Sidste måned skyllede pakker med kokain til en værdi af mere end $100.000 op på flere strande i Florida, inklusive én pakket ind i emballage, der så ud til at ligne Chanel-logoet.