Politiet har holdt kortene tæt i sagen om den 13-årige piges forsvinden: Nu tages bladet fra munden

Foto: Presse-fotos.dk
Foto: Presse-fotos.dk
Nu er det sket.

Mest læste i dag

Da den 13-årige pige tilbage i foråret forsvandt på mystisk vis efter at have cyklet med aviser, fulgte hele landet med i sagen.

Politiet var hurtige til at melde ud, at der var tegn på, at der kunne være sket en forbrydelse, hvilket desværre viste sig at være tilfældet.

Hele Danmark holdte vejret indtil pigen blev fundet i live i en 32-årig mands hus, efter at have været forsvundet fra jordens overflade i omtrent 27 timer.

Selvom hele landet fulgte med i sagen, har politiet ikke delt mange oplysninger med offentligheden.

Politiet lagde ikke skjul på, at de, på trods af stor mystik og ubesvarede spørgsmålet om, hvad der foregik under kidnapningen, ønskede arbejdsro i forbindelse med sagen.

Men nu tager politiinspektør Kim Kliver alligevel bladet fra munden.

Han løfter nemlig sløret for en række dramatiske detaljer og det afgørende gennembrud i sagen, der fandt sted midt om natten:

"Jeg har været i politiet i 40 år, og jeg har aldrig oplevet en så stor tilstrømning af informationer, som vi har gjort i den her sag", fortæller Kim Kliver til DR ifølge Sjællandske Nyheder.

Hans ord maler et billede af et samfund, der står sammen i krisetider, hvor hver eneste borger bidrog med det, de kunne for at bringe pigen sikkert hjem.

Det var også en privat henvendelse, der førte til det afgørende videomateriale, som blev indsamlet klokken tre om natten. Dette materiale viste sig at være nøglen til at finde den unge pige:

"Klokken tre om natten er vi ude og hente noget videomateriale, som viser sig at være ret afgørende", fortæller politiinspektøren videre.

Den emotionelle fortælling kulminerer, da Kim Kliver beskriver det øjeblik, hvor en vagtchef med hastige skridt og tydeligt sprog meddeler, at pigen er fundet. Det skete blot otte minutter før et dystert pressemøde skulle løbe af stablen.

Her afslører han hvordan de allesammen blev meget følelsesladede og simpelthen valgte at give hinanden krammere, mens der på de fleste også løb en tåre ned ad kinden.

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Ville ikke være med: Dette nægtede Puk Elgård at gøre i Go' Morgen Danmark I syv år var Puk Elgård vært på Go' Morgen Danmark - og undervejs var det særligt én udfordring, som hun svarede klart nej til.

Anbefalet til dig