Politiet kommer med advarsel: Gælder landet over

Af: Ida Hansson

|

22/12/2022

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Politiet kommer nu med en advarsel, som gælder for hele landet.

Mest læste i dag

“Hvis du skal på juleferie, eller er væk på besøg nogle dage, så lav aftaler med dine naboer om at kigge ekstra godt efter din bopæl, så vi undgår ærgerlige indbrud i juleferien. De er en god idé at sikre sig at din bopæl ser beboet ud”. 

Sådan indleder Københavns Politi et opslag på det populære sociale medie Twitter

Julen står for døren, og selvom mange danskerne forbinder det med en dans på røde roser, så er der en lang række danskere der kan nikke genkendende til ubehagelige overraskelser. 

Og selvom de langtfra den eneste politikreds, som gør danskerne opmærksomme på det, så er det en advarsel der bør tages alvorligt. 

Man skal heller ikke spole tiden ret langt tilbage, før Københavns Politi fik fingrene i en 29-årig mand, der var brudt ind i et hus på Amager. 

Naboerne var dog oppe på dupperne, da de lagde mærke til en aktivitet på adressen, der ikke stemte overens med det, som de var vant til. 

De fulgte altså præcis det råd, som politiet opfordrede til at man gjorde, hvorfor det også resulterede i, at politiet hurtigt kunne ankomme og snuppe indbrudstyven på fersk gerning. 

Ikke kun hjemmet 

En anden politikreds, nemlig Sydøstjyllands Politi minder om, at det ikke kun er hjemmet, som kan være udsat. 

Twitter skriver de, at julegaver, som ligger synligt fremme i bilen, også kan tiltrække tyve. 

Og selvom december er højsæson for indbrud, så kan man ved at følge politiets opfordring undgå at tage nogle unødvendige chancer og slække på sikkerheden.

Anbefalet til dig