Politiet med advarsel: Her plages de af indbrudsbølge

28/03/2023

Mathias Busekist

Foto: Shutterstock
Politiet modtaget adskillige anmeldelser om indbrud.

Mest læste i dag

Politiet har inden for de seneste ti dage modtaget chokerende mange anmeldelser fra danske borgere, som alle er blevet udsat for det samme tyveri.

I den forbindelse kommer man nu med en advarsel til offentligheden.

Politikredsen, der har været i den anden ende af røret, da indbrudsanmeldelserne kom ind, er Nordjyllands Politi, som nu kommer med en advarsel.

"Tyvene er gået målrettet efter værktøj, og Nordjyllands Politi efterforsker bredt i forhold til at følge op på anmeldelserne og om muligt koble dem sammen," kommer det fra Ulf Munch Sørensen, politikommissær, Nordjyllands Politi, ifølge B.T.

"Samtidig med efterforskningen vil vi også gerne være med til at forebygge, at det sker igen.!

Pressemeddelelsen informerer om, at det er i Østervrå, Arden, Aalestrup samt Aars, at tyvene har været forbi. Gerningspersonerne har dog i alt slået til i seks byer.

Som følge heraf er 12 indbrud blevet anmeldt.

Om det er den samme, der står bag samtlige indbrud, vides ikke. Politiet holder døren åben for muligheden, da der blandt andet en nat blev noteret fem indbrud i forskellige varebiler i samme by - derfor tænker man, at det kan have været den samme.

Derudover er det blevet slået fast, at indbrudsmetoden er den samme i alle tilfælde. Gerningspersonen har således boret hul i døren og derefter klippet en wire, hvorefter han har haft fri adgang til værktøj eller andet.

Politiet opfordrer til, at man kontakter dem på telefon 114, hvis man ser noget mistænkeligt.

Slutteligt har de samlet en række råd til indehavere af varebiler, herunder at undlade at have firmabiler parkeret synligt på privatadresser i eksempelvis weekender, hvor der ingen er hjemme på adressen.

Parkerer du i længere tid, så lad ikke dyrt udstyr ligge i bilen.

Derudover kan du afblænde bilruder, så der ikke kan ses ind i varerummet, montere en tyverialarm i bilen eller montere sikringsskabe.