Politiet med alvorlig opfordring til borgerne: Sådan skal du forholde dig

Nyheder
Foto: Rigspolitiet
Foto: Rigspolitiet
"Vi gør rigtig meget i politiet," lyder det

Mest læste i dag

Når klokken på fredag ringer ud til skolernes sommerferie, starter ferie-højsæsonen også for rigtig mange borgere.

Men desværre bliver højsæsonen for indbrudstyve skudt i gang i samme ombæring. Derfor opfordrer Østjyllands Politi nu til, at du gør en ekstra indsats for at sikre dit hus mod indbrud, hvis du skal afsted hjemmefra i ferien.

"Ét indbrud er et for meget, og derfor er der behov for at gøre en ekstra indsats, nu hvor ferieperioden venter forude. Vi gør rigtig meget i politiet for både at opklare indbruddene og for at få sat gerningspersonerne i fængsel, men vi vil allerhelst undgå, at de sker til at starte med. Og der kan borgerne gøre rigtig meget selv," siger vicepolitiinspektør Camilla Nielsen ifølge en pressemeddelelse fra politikredsen.

I løbet af foråret har Østjyllands Politi intensiveret efterforskningen på udvalgte sager og personer, og øget patruljeringen på strategisk udvalgte steder med både uniformerede og civile betjente.

Politiet har fokus på både kendte indbrudstyve og på steder, hvor analyseafdelingens data peger på, at risikoen for indbrud er størst.

Også flere tips fra opmærksomme borgere har hjulpet politiet på vej og peget i retning af flere gerningspersoner, og den hjælp er helt uundværlig:

"Vi er meget afhængige af den hjælp, vi får fra borgerne. Det er jer, der kender jeres lokalområde bedst og kan vurdere, om noget er uden for normalen. Hvis du for eksempel på en aftentur ser nogle mistænkelige personer eller køretøjer i dit nabolag, så kontakt os på tlf. 114, og hvis du ser en indbrudstyv i gang med at bryde ind, så ring 112," lyder det fra vicepolitiinspektøren.

Giv dit hus et sikkerheds-tjek

Østjyllands Politi opfordrer til, at du gennemgår dit hus, før du skal afsted på ferie:

"Gå en tur rundt om dit hus og se på det med tyvenes øjne. Er der steder, hvor man i fred og ro og uden at blive set fra gaden, kan bryde et vindue eller en terrassedør op? Har du værdigenstande, som kan ses udefra? Har du værktøj liggende i et ulåst skur eller lignende, som kan bruges til at brække et vindue op, eller en stige, der kan anvendes til at komme ind på 1. salen? Det er den slags ting, du skal kigge efter," siger vicepolitiinspektør Camilla Nielsen og tilføjer:

"I sommerferieperioden er det desuden en god idé at få dit hus til at se beboet ud. Det handler om at gøre indbrudstyvene usikre på, om der er nogen hjemme eller ej. Og så er nabohjælp og det gode naboskab afgørende. En indbrudstyv er kun interesseret i værdier, og vil for alt i verden undgå at blive set eller genkendt. Derfor virker det forebyggende, når en nysgerrig nabo hilser på fremmede, der går rundt i nabolaget, og spørger dem ind til deres ærinde."

Sådan skal du forholde dig

  • Få din nabo til at tømme postkassen og sætte affaldsbeholderen ud, så den bliver tømt

  • Hæng vasketøj på tørresnoren og lad kaffekopperne stå på stuebordet eller lad radioen og noget lys være tændt

  • Parker noget families eller en nabos bil i din indkørslen eller stil et par cykler

  • Gør det svært for tyven at bryde ind i dit hjem ved at bruge gode solide låse og sikrede vinduer

  • Undgå høje hække og mørke kroge, hvor en indbrudstyv uforstyrret kan stå og arbejde

  • Lad være med at gøre reklame for på sociale medier, at dit hus er alene hjemme i ferien

  • Lav aftaler med dine naboer om at holde øje hos hinanden og tilmeld jer evt. Nabohjælp

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Kvinde lægger 2 opvasketabs i vaskemaskinen - og se så magien ske Flere danskere har oplevet problemet, og det kan løses med denne simple metode.

Anbefalet til dig