Politiet med opfordring til indbrudsramte: Vær opmærksom på især dette i dit hjem

Af: Kasper Rud

|

18/07/2024

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Indbrudstyvene har særligt en ting for øje disse dage.

Lige nu læser andre også

Esbjerg har oplevet en bølge af indbrud, hvor tyvene især retter deres opmærksomhed mod kælderrum.

Dette skaber stigende bekymring blandt byens beboere og politiet, som ser en markant stigning i disse hændelser.

Politikommissær Jan Lolk fra Syd- og Sønderjyllands Politi opfordrer esbjergenserne til at være ekstra opmærksomme og sikre deres ejendele bedre. Samtidig arbejder politiet intensivt på at fange de ansvarlige og forhindre yderligere indbrud, som fortsat plager lokalsamfundet.

Det er især en bestemt type koster, som tyvene har for øje.

Det oplyser JydskeVestkysten.

Tyve er i øjeblikket på jagt efter en særligt sæsonbestemt vare - julepynt. Esbjerg har oplevet en stigning i indbrud i kælderrum, hvor tyvene specifikt har stjålet julepynt. Et af de seneste tilfælde fandt sted mellem den 28. juni og 9. juli på Spangsbjerggade, hvor tyvene slap væk med en betydelig mængde julepynt.

Jan Lolk, politikommissær ved Syd- og Sønderjyllands Politi, bekræfter tendensen. "Der har været en række indbrud i kælderrum på det seneste, hvor tyvene har målrettet gået efter julepynt," siger han.

Politiet opfordrer nu esbjergenserne til at være opmærksomme, hvis de ser julepynt til salg på usædvanlige tidspunkter af året. Lolk understreger vigtigheden af at rapportere mistænkelige aktiviteter og uventede tilbud på julepynt, da det kan være stjålne varer.

Ikke kun i kælderrum

Men det er ikke kun kælderrum, der er mål for tyverier. Onsdag eftermiddag blev en 29-årig mand taget i at stjæle parfume til en værdi af 400-450 kroner fra Føtex. Dette tyveri er en del af en bredere trend af småtyverier i området.

Denne bølge af indbrud og tyverier skaber bekymring blandt beboerne, og politiet arbejder hårdt på at identificere og fange de ansvarlige. Politiet opfordrer alle til at sikre deres ejendele og være ekstra opmærksomme på usædvanlige aktiviteter i deres kvarterer.

Esbjergensere opfordres også til at dobbelttjekke sikkerheden i deres kælderrum og overveje yderligere foranstaltninger for at beskytte deres ejendele, især sæsonbetonede genstande som julepynt.

Mens politiet fortsætter deres efterforskning, er det klart, at tyvene har en usædvanlig præference for varer, der normalt kun er efterspurgt i december.

Det er et signal til alle om at være årvågne og hjælpe med at forhindre flere indbrud og tyverier i området.

Anbefalet til dig