Politiet med trist melding i Filippa-sagen: Mener der er begået en kriminel handling

16/04/2023

Henrik Rothenbücher

Foto: Presse-fotos.dk
I går meldte politiet ud, at de arbejdede ud fra flere mulige scenarier, men det gør de ikke længere. Teorien er nu, at der er begået en kriminel handling.

Mest læste i dag

Politiet har nu fastslået, at de arbejder ud fra en teori om, at der er blevet begået en kriminel handling mod den 13-årige Filippa.

“Vi ser på sagen med allerstørste alvor. Vi er faktisk meget bekymrede for Filippa”, udtaler Kim Kliver, der er politiinspektør ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi i en pressemeddelelse.

Det er ikke længe siden, at politiet fik afspærret et hus og et nærliggende skovområde, hvor der var fundet friske hjulspor.

En rød varevogn, der stod på adressen, havde også politiets og teknikernes store interesse. Siden afspærringen er der strømmet endnu flere betjente til stedet, og der er yderligere sendt en drone i vejret.

Den 13-årige pige har været forsvundet siden lørdag, da hun var ude på sin avisrute. Familien, der undrede sig over, at hun ikke kom hjem, fandt selv hendes cykel, taske og mobiltelefon lørdag.

Siden hun blev meldt savnet, har politiet arbejdet på højtryk for at finde Filippa eller spor efter hende. 

Mange frivillige har også meldt ud, at de gerne vil hjælpe, men organisationen Missing People har stadig ikke fået grønt lys fra politiet til at starte en eftersøgning.

Politiet har i stedet bedt almindelige borgere om at respektere afspærringer og anvisninger: