Politiet optrapper indsatsen: Massivt til stede

19/1/23 12:00

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
Politiet frygter nye eksplosioner og skyderier.

Stockholm er blevet rystet af en række eksplosioner og skyderier for nylig.

Episoden fandt sted tidligt i morges, og sprængladningerne er kraftigere end dem, der blev brugt ved tidligere angreb.

Politiet frygter, at der snart vil ske flere eksplosioner, og at nogen denne gang vil komme til skade. Nu er flere adresser i det centrale Stockholm, som anses for at være truede, blevet sat under overvågning ifølge Aftonbladets oplysninger.

Politiet formoder, at flere af eksplosionerne er forbundet med hinanden. En kamp om narko er i gang, og forbrydelsen har ifølge Aftonbladets oplysninger været rettet mod kriminelle og deres familier - for at skræmme.

Eksplosionen på firmaejendommen i byen Kista natten til onsdag og eksplosionen på en restaurant på Södermalm i Stockholm natten til tirsdag, er ifølge oplysninger mistænkt for at have forbindelser til samme mål.

Politiet formoder, at manden kontrollerer narkotikahandelen i byen Sundsvall i det nordlige sverige, og at et rivaliserende netværk nu leder efter ham.

Han er blevet dømt for flere forbrydelser, herunder narkotikaforbrydelser og alvorlige våbenforbrydelser og befinder sig i øjeblikket i udlandet ifølge oplysningerne. Forbrydelsen siges at være rettet mod personer i hans nærhed for at skræmme ham.

Politiet oplyser, at de tager eksplosionerne alvorligt og optrapper deres tilstedeværelse i det ramte område for at øge sikkerheden.

"Vi har sikkerhedstiltag i de forskellige områder og øger bemandingen. Vi har høj synlighed," siger vagtchef Jens Mårtensson.