Politiet til nudister: I skal bære mundbind

Nyheder
Nudister skal bære mundbind i Tjekkiet. Foto:Shutterstock
Det ser underligt ud. Nøgne baller og boller, men mundbindet skal bæres. Sådan er det i hvert fald i Tjekkiet.

Mest læste i dag

Tjekkiet er ligesom en række andre europæiske lande temmelig hårdt ramt af coronavirus. Det har skabt et par forunderlige situationer. 

Ved strandbreden er østeuropæiske nøgensolbadere blevet konfronteret af myndighederne. Men ikke for at blotte sig, tværtimod. De skal dække… deres mund.

Cirka 75 mennesker i Lázně Bohdaneč her inklusive nudister, der nød solens stråler i strid med regeringens formaninger om at bære ansigtsmasker offentligt. 

"Desværre var der mange solbadende borgere og flere bar ikke engang en maske," fortæller politiets talskvinde Markéta Janovská til de lokale medier i byen øst for Prag. 

Den landsdækkende coronaordning, har fastslået, at selv om nudisterne har lov til at bade nøgne, så skal de gøre det, mens de bærer ansigtsmasker og ikke i grupper på mere end to personer.

"Borgere må gerne være på bestemte steder uden tøj på, men de skal have deres mund tildækket og skal overholde de antal, som er fastsat af myndighederne,” slog Janovská fast.

Politiet udtalte, at der ikke blev udskrevet bøder, og de solbadere, som politiet hanvendte sig til, straks tog ansigtsmaske på.

Tjekkiet var et af de første europæiske lande, der erklærede landet i en nødsituation. Nu er Tjekkiet så småt begyndt at lempe på reglerne.

 

 

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Ville ikke være med: Dette nægtede Puk Elgård at gøre i Go' Morgen Danmark I syv år var Puk Elgård vært på Go' Morgen Danmark - og undervejs var det særligt én udfordring, som hun svarede klart nej til.

Anbefalet til dig