Politiet udsender Black Friday-advarsel

23/11/22 18:17

Mathias Busekist

Foto: Shutterstock
I denne tid skal man være ekstra opmærksom.

Det er ikke nogen hemmelighed, at tusindvis af danskere i denne tid vil handle alverdens sager ind.

Det kan være, at man leder efter en iPhone eller hårde hvidevarer, hvilket ofte bliver udskudt til Black Friday i butikkerne landet over.

Men man skal være varsom, for internetsvindlerne har fået øjnene op for ovennævnte.

Pressemeddelelsen, som Check Point Software Technologies har udsendt, fortæller således, at antallet af snyde-emails samt falske webshops er steget markant forud for Black Friday.

Videre skriver It-sikkerhedsvirksomheden, at man i de seneste uger har set en stor stigning i antallet af falske onlinebutikker, der udgiver sig for at være forsendelsestjenester.

De har noteret, at cirka fire procent af alle nye webshops i perioden har været falske.

Samtidig fortæller virksomheden, at op til hver sjette at de såkaldte phishing e-mails har omhandlet forsendelse.

Politiet melder ud

I den forbindelse har Jan Johannsen, der er Regional Director for Security Engineering hos Check Point i Danmark, udsendt en advarsel til forbrugerne.

"Vi ved, at nogle forbrugere kan blive så begejstrede over et rigtig godt tilbud, at de sænker paraderne og måske ikke undersøger hjemmesiden nærmere, før de taster deres kreditkortinformationer. Derfor er det essentielt, at danske forbrugere er klar over de farer, der følger med de gode tilbud," udtaler han.

Politiets Online Patrulje, der er til for at sikre tryghed på internettet og efterforske kriminalitet, følger man cybersvindlen tæt.

På deres Facebook har de således meldt ud, at man skal være forsigtige, da "svindlere kan have oprettet fuphjemmesider, hvor formålet er at franarre dig dine kortoplysninger".

Derfor kommer de med tre råd, som man kan bruge, hvis man handler online.

Rådene findes i opslaget nedenfor: