Politiet: Vi tager Emilie Meng-opklaringen meget alvorligt

Foto: Shutterstock

Efter kritik af politiets opklaringsarbejde i en DR dokumentar, har politiet fundet det nødvendigt at komme med en offentlig udtalelse om, at de tager Emilie Meng-sagen meget alvorligt.

"Det er rigtigt, at politiet – på baggrund af de dengang foreliggende oplysninger – i den helt indledende fase, vurderede, at sagen drejede sig om en eftersøgningssag. Det medførte, at visse efterforskningsskridt ikke blev taget i opstartsfasen, hvilket ville være sket, hvis vi havde vurderet sagen anderledes," skriver Sydsjællands og Lolland-Falsters politi i en pressemeddelelse. 

Udtalelsen kommer efter heftig kritik i en DR-dokumentar, hvor det fremgår, at politiet har overset vigtigt overvågningsmateriale, der kunne have haft afgørende betydning i forhold til en efterlyst hvis kassevogn. Politiet kommenterer i deres pressemeddelelse på deres manglende indsamling af videomateriale. De vurderer derimod, at en udtalelse i forhold til den pågældende sag vil have negative effekter på deres opklaringsarbejde

"Da efterforskningen fortsat pågår, finder vi det rigtigst ikke at deltage i interviews, bl.a. fordi gerningsmanden kan have glæde af detaljerede oplysninger om, hvor vi står i efterforskningen. Informationer, som kan give gerningsmanden indblik i vores efterforskning, vil derfor i værste fald kunne besværliggøre denne yderligere," skriver politiet i pressemeddelelsen.

Flere andre medier var også ude med riven i forhold til politiet, efter de havde set dokumentarprogrammet, og Emilie Mengs mor stillede spørgsmål ved politiets professionalisme i sagen. 

Politiet slår dog fast, at de har prioriteret sagen højt og brugt mange ressourcer på den: "Der skal ikke herske nogen tvivl om, at vi tager Emilie Meng-sagen meget alvorligt. Vi har afsat omfattende ressourcer til efterforskningen, og vi gør alt, hvad vi kan, for at finde frem til gerningsmanden bag en meget tragisk forbrydelse."

Læs også

Politifejl i Emilie Meng-sagen: Mangler at tjekke overvågningskameraer

 

 

 

Læs også