Politiet: Vi tager Emilie Meng-opklaringen meget alvorligt

08/10/19 07:08

Rikki Tholstrup Jørgensen

Foto: Shutterstock
Efter kritik af politiets opklaringsarbejde i en DR dokumentar, har politiet fundet det nødvendigt at komme med en offentlig udtalelse om, at de tager Emilie Meng-sagen meget alvorligt.

"Det er rigtigt, at politiet – på baggrund af de dengang foreliggende oplysninger – i den helt indledende fase, vurderede, at sagen drejede sig om en eftersøgningssag. Det medførte, at visse efterforskningsskridt ikke blev taget i opstartsfasen, hvilket ville være sket, hvis vi havde vurderet sagen anderledes," skriver Sydsjællands og Lolland-Falsters politi i en pressemeddelelse. 

Udtalelsen kommer efter heftig kritik i en DR-dokumentar, hvor det fremgår, at politiet har overset vigtigt overvågningsmateriale, der kunne have haft afgørende betydning i forhold til en efterlyst hvis kassevogn. Politiet kommenterer i deres pressemeddelelse på deres manglende indsamling af videomateriale. De vurderer derimod, at en udtalelse i forhold til den pågældende sag vil have negative effekter på deres opklaringsarbejde

"Da efterforskningen fortsat pågår, finder vi det rigtigst ikke at deltage i interviews, bl.a. fordi gerningsmanden kan have glæde af detaljerede oplysninger om, hvor vi står i efterforskningen. Informationer, som kan give gerningsmanden indblik i vores efterforskning, vil derfor i værste fald kunne besværliggøre denne yderligere," skriver politiet i pressemeddelelsen.

Flere andre medier var også ude med riven i forhold til politiet, efter de havde set dokumentarprogrammet, og Emilie Mengs mor stillede spørgsmål ved politiets professionalisme i sagen. 

Politiet slår dog fast, at de har prioriteret sagen højt og brugt mange ressourcer på den: "Der skal ikke herske nogen tvivl om, at vi tager Emilie Meng-sagen meget alvorligt. Vi har afsat omfattende ressourcer til efterforskningen, og vi gør alt, hvad vi kan, for at finde frem til gerningsmanden bag en meget tragisk forbrydelse."