Politihund finder forsvunden mor og baby på første arbejdsdag

06/8/20 11:17

Christian Granhøj Skouboe

Politihunden Max havde en særdeles imponerende første dag på sit nye arbejde. Foto: DYFED-POWYS POLICE
Da første arbejdsdag var slut, kunne politihunden Max være særdeles veltilfreds. Ikke nok med at den lille hund havde gennemført første dag i etatens tjeneste, så lykkedes det også Max at redde en mor og hendes lille barn, der havde været forsvundet i to dage. Det fortæller BBC. Afkølede Max er fornyligt indtrådt som politihund, i den engelske politikreds Dyfed-Powys, men første dag endte med at blive helt speciel. Politiet blev tilkaldt til en afsidesliggende del af kredsen, da man havde fundet en bil, der vakte opsigt. Køretøjet tilhører nemlig en kvinde, der ikke var blevet hørt fra i to dage. Kvinden havde sit lille barn med på tur, så redningsmandskabet blev sendt afsted.  Brecon Mountain Rescue Team, en helikopter fra National Police Air Service (NPAS) og en ekspert i eftersøgninger ledte i en halv time, før Max og Pete Lloyd, der ejer og træner politihunden, kunne juble. De havde fundet både mor og baby. De var blevet fanget og havde brugt natten udendørs, så de var afkølede men ellers ved godt helbred. Efterfølgende udtalte Pete Lloyd, der er politibetjent, at han var "virkelig glad" og tilføjede: "Max forblev fokuseret gennem hele den lange eftersøgning, og han viste sig at være en uvurderlig hjælp."      

Da første arbejdsdag var slut, kunne politihunden Max være særdeles veltilfreds.

Ikke nok med at den lille hund havde gennemført første dag i etatens tjeneste, så lykkedes det også Max at redde en mor og hendes lille barn, der havde været forsvundet i to dage. Det fortæller BBC.

Afkølede

Max er fornyligt indtrådt som politihund, i den engelske politikreds Dyfed-Powys, men første dag endte med at blive helt speciel. Politiet blev tilkaldt til en afsidesliggende del af kredsen, da man havde fundet en bil, der vakte opsigt. Køretøjet tilhører nemlig en kvinde, der ikke var blevet hørt fra i to dage. Kvinden havde sit lille barn med på tur, så redningsmandskabet blev sendt afsted. 

Brecon Mountain Rescue Team, en helikopter fra National Police Air Service (NPAS) og en ekspert i eftersøgninger ledte i en halv time, før Max og Pete Lloyd, der ejer og træner politihunden, kunne juble. De havde fundet både mor og baby. De var blevet fanget og havde brugt natten udendørs, så de var afkølede men ellers ved godt helbred.

Efterfølgende udtalte Pete Lloyd, der er politibetjent, at han var "virkelig glad" og tilføjede: "Max forblev fokuseret gennem hele den lange eftersøgning, og han viste sig at være en uvurderlig hjælp."

 

Peter Lloyd og hans firbenede makker Max. Foto: DYFED-POWYS POLICE

Peter Lloyd og hans firbenede makker Max. Foto: DYFED-POWYS POLICE