Politiker død

04/04/2023

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
Politikeren er afgået ved døden.

Mest læste i dag

Den tidligere kansler Lord Nigel Lawson er død, 91 år gammel.

Lord Lawson - kansler fra 1983 til 1989 - var far til tv-kokken Nigella Lawson, 63, og journalisten Dominic.

"En af de første ting, jeg gjorde som kansler, var at hænge et billede af Nigel Lawson op over mit skrivebord. Han var en transformerende kansler og en inspiration for mig og mange andre. Mine tanker er hos hans familie og venner på nuværende tidspunkt," tweetede den brittiske premiereminister Rishi Sunak.

Boris Johnson hyldede også Margaret Thatchers 'højre hånd', som først trak sig tilbage fra politik tidligere på året efter 50 år.

Den tidligere premierminister roste den tidligere parlamentsmedlem og kaldte ham en "frygtløs skatteskærer" og "brexitprofet". Det skriver The Sun.

Nigel Lawson fungerede som MP for Blaby mellem 1974 og 1992 - og støttede Brexit.

"Nigel Lawson var en frygtløs og original flamme af frimarkedskonservatisme. Han var en skatteskærer og forenkling, som hjalp med at transformere det økonomiske landskab og hjalp millioner af briter med at nå deres drømme. Han var en Brexit-profet og en elsker af det kontinentale Europa. Han var en kæmpe. Mine tanker og bønner er hos hans familie," skrev Boris Johnson.

Lawson fungerede som kansler i seks et halvt år fra 1983 til 1989, hvor han dramatisk forlod regeringen på grund af rasende stridigheder over Europa.