Politiker: Mette Frederiksen og Regeringen bør gå af

15/11/20 17:45

Mathias Busekist

Foto: Shutterstock
Der bliver sat spørgsmålstegn ved regeringens strid med loven.

Kristian Thulesen Dahl fra Dansk Folkeparti har sagt, at han ønsker, at man igangsætter en undersøgelse af regeringen og Mette Frederiksen (S). Noget, som Pernille Vermund ser ud til at støtte. 

Hun skriver nemlig på Facebook, at regeringen bør gå af. Det mener hun blandt andet fordi, at Mette Frederiksen har erkendt, at hun har handlet i strid mod loven.

Hun har nemlig ikke lovhjemmel på sin side, da hun beordrede alle mink i Danmark skulle aflives. Det har dog ikke forhindret regeringen i at forsætte lovbruddet. 

"På Fødevarestyrelsens hjemmeside med oplysninger om vilkårene for minkavlere uden for smittezonerne står der - selv efter en opdatering - at regeringen har besluttet, at alle mink skal aflives, og at minkavlerne får en bonus for at gøre det hurtigt," skriver Pernille Vermund på sin Facebook-profil. 

Regeringen har handlet alene

Pernille Vermund skriver yderligere, at regeringen hverken har ret til at træffe beslutningen om, at alle mink skal aflives, ligesom de heller ikke har ret til at udlove en bonus til minkavlerne, da det skal besluttes ved lov i Folketinget. 

Det er ikke sket. 

"Regeringen begår lovbrud, lyver, misbruger sin magt og knægter demokratiet på det groveste. Det er chokerende at være vidne til. Forstår de selv alvoren af det, de er i gang med?" 

Regeringen har nu lovet, at de vil fremlægge en redegørelse for fødevarministeriets håndtering af sagen. Folketinget har ligeledes besluttet, at de vil have en uvildig undersøgelse af hele forløbet. 

"For mig og Nye Borgerlige er der dog ingen tvivl. Regeringen, der bryder loven - og forstætter forbrydelserne længe efter, at den har erkendt lovbruddet - må gå af og udskrive valg med det samme." 

Mistillidsvotum til afstemning

Hun skriver slutteligt, at de er blevet indkaldt til en hasteforespørgsel om sagen, hvor Nye Borgerlige ønsker at sætte et mistillidsvotum til regeringen til afstemning. 

Det vil finde sted på onsdag. 

"Den kyniske virkelig er jo den, at jo længere regeringen fortsætter sine forbrydelser, jo større er sandsynligheden for, at minkerhvervet allerede er helt aflivet, den dag Folketinget skal stemme om erhvervets overlevelse og erstatning," skriver Pernille Vermund.