Politiker vil forbyde TikTok

02/2/23 08:42

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
Politikeren er kritisk overfor det sociale medie TikTok, og ønsker at forbyde det.

Den nye udvalgte udvalgskomité i Parlamentet, advarer amerikanere om farerne ved et Kina i stigning, pg sætter fokus på TikTok, den kinesisk-ejede sociale medieapplikation, der har opbygget en massiv amerikansk følgerskare på trods af mistanke om, at den kunne bruges som et værktøj til udenlandsk spionage eller indflydelse.

Implikationerne af denne nye undersøgelse - en del af en udvidet kongresgennemgang af USA's engagement med Kina - er uklare.

Washington er stadig i tvivl om, hvorvidt de skal forbyde den vildt populære app, eller lade TikTok fortsætte med at rulle hen over 100 millioner amerikanske smartphones.

Republikaner Mike Gallagher, panelets formand, ønsker at forbyde appen eller fremmtvinge et salg til en amerikansk køber, med henvisning til datasikkerhedsproblemer og TikToks potentielle brug af Beijing som et propagandavåben.

I et interview sagde han, at den overlappende teknologi-, privatlivs- og udenrigspolitiske spørgsmål, som er rejst af appens voldsomme vækst i USA, illustrerer, hvorfor der er brug for den omfattende komité.

TikTok CEO, Shou Zi Chew, har indvilget i at få sin første optræden på Capitol Hill i en høring i marts for House Energy and Commerce Committee. Det skriver The Washington Post.

Mike Gallaghers indvendinger mod TikTok, som indeholder brugerskabte korte videoer, deles af fremtrædende demokrater.

Biden-administrationen har i flere måneder gennemgået et TikTok-forslag om at omstrukturere sine operationer for at eliminere risikoen for den kinesiske regerings kontrol eller indflydelse.