Politikere talte besparelser på gourmetrestaurant: Det koster borgerne 28.105 kroner

03/02/2020

Christian Granhøj Skouboe

Sådan ser de dejlige rammer på restauranten ud. Foto. Nimb / Lina Ahnoff Photography
Et halvårligt budgetseminar blev afholdt på en kendt gourmestrestaurant i Tivoli.

Mest læste i dag

Mandag fortæller Ekstra Bladet, at Børne- og Ungdomsudvalget i Københavns Kommune valgte restauranten Nimb Brasserie i Tivoli. Det endte med en regning på 28.105 kroner. Istedet for et mødelokale på Københavns Rådhus blev det valgt, at restauranten istedet skulle danne rammen, da udvalget tilbage i august sidste år afholdte sit halvårlige budget-seminar. 

I alt deltog 21 politiker, hvoraf 14 blev og spiste middag om aftenen. Selve mødepakken kostede 716 kroner per person og middagen 532 kroner for hver gæst. Præcis hvad politikerne har nydt under deres budgetseminar og den efterfølgende middag melder historien ikke noget om, dog kan man se at Nimb Brasserie i perioden fra juli til september sidste år havde mange lækre retter på menuen. Det drejer sig bl.a. rødtunge, vol au vent med jomfruhummer og perlehøns med kantareller. 

Ekstra Bladet har været i kontakt med børne- og ungdomsborgmester i Københavns Kommune, socialdemokraten Jesper Christensen, som mener, at arrangementet på Nimb Brasserie er inden for skiven af, hvad der er i orden. 

"Først vil jeg gerne slå fast, at det hele er sket indenfor reglerne. Nogle gange vælger vi at holde vores møder i nogle andre rammer. Medlemmerne af udvalget bruger ufattelig mange timer af deres tid på arbejdet i kommunen, og jeg står fuldstændig inde for, at vi to gange om året holder budgetseminar ude af huset med eller med overnatning, så vi kan komme i bund med diskussionerne," udtaler borgemesteren til avisen. 

Kommunen har de senere år sparet en del på børne- og ungdomsområdet. Det er bl.a. gået ud over rengøringen i daginstitutioner og SFO'er, ligesom institutioner nu også holder lukket i ferieperioderne. 

I strid med instruks

Det står ellers i skærende kontrast til de interne regler, der - i hvert fald siden 1. oktober - har været gældende på rådhuset. Her blev der nemlig indført en ny regnskabsinstruks, hvori der står: 

"Interne møder, seminarer, temadage mv. (dvs. møder mellem medarbejdere i kommunen) skal så vidt muligt afholdes i kommunens lokaler, og forplejningen skal om muligt købes i kommunens kantiner. Der er også mulighed for at holde interne møder, seminarer, temadage mv. på lokationer, som kommunen har indgået indkøbsaftale med. Ved interne møder er udgangspunktet, at der ikke ydes forplejning."
 

Anbefalet til dig