Betjent var på vej hjem fra sin nattevagt: Så tager sagen en uventet drejning

Af: Lucas Andreas

|

06/03/2024

GenreFoto: Shutterstock
GenreFoto: Shutterstock
Selvom det var sent å natten viste det sig, at politimandens dag endnu ikke var slut.

Mest læste i dag

Efter en lang og opslidende arbejdsdag kan det tit kun gå for langsomt med at komme hjemad. Særligt hvis man har arbejdet på nogle skæve tidspunkter, eksempelvis hvis man har haft en lang nattevagt og er træt.

Det var sandsynligvis også sagen for denne politimand, som netop havde overstået sin nattevagt og var på vej hjem. Det skulle dog vise sig, at hans tur hjem ikke skulle blive så gnidningsfri, som han kunne have ønsket.

En 40-årig kvindes køretur hjem til Skibby tog nemlig en dramatisk vending, da hendes bil endte i autoværnet på Holbækmotorvejen ved Roskilde. Det uventede møde med midterrabatten skete dybt inde i natten, kort før klokken tre om søndagen, hvilket efterlod kvinden med en smadret bil.

Det var i dette øjeblik, skæbnen ville, at en betjent på vej hjem fra sit arbejde tilfældigt passerede ulykkesstedet. Trods mørkets tid, viste betjenten sin dedikation til jobbet ved straks at stoppe op og yde førstehjælp, sikrende sig at kvinden var uskadt.

Det viste sig dog hurtigt, at der var andre bekymringer end de materielle skader på bilen.

Efter en kort samtale med kvinden, fangede betjenten indikationer på, at hun kunne være påvirket af mere end blot chokket fra uheldet. Dette førte til, at han kaldte på forstærkning, hvorefter de ankomne kolleger bekræftede mistanken.

Den 40-årige kvinde blev fundet at være under påvirkning af både alkohol og stoffer - en farlig kombination bag rattet, som oversteg de lovlige grænser. Men heldigvis uden alvorlige fysiske skader.

Kvinden blev sigtet og anholdt på stedet, hvorefter en obligatorisk blodprøve blev udtaget for at fastslå den præcise grad af påvirkning. Efter proceduren blev kvinden løsladt, mens hun nu står overfor konsekvenserne af sine handlinger, både juridisk og personligt.

Denne hændelse understreger ikke kun de potentielt fatale konsekvenser ved at køre i påvirket tilstand, men også betydningen af politiets altid-årvågne øjne – selv uden for tjenestetid. Det minder os om vigtigheden af at træffe sikre valg på vejen, ikke kun for ens egen skyld, men for alle trafikanter.

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Ville ikke være med: Dette nægtede Puk Elgård at gøre i Go' Morgen Danmark I syv år var Puk Elgård vært på Go' Morgen Danmark - og undervejs var det særligt én udfordring, som hun svarede klart nej til.

Anbefalet til dig