Popstjerne bortvist fra DR efter krænkelser

Foto: Shutterstock.com

Danmarks Radio har truffet en beslutning om at fyre prisvindende producer og tidligere rapper, Jens Kjær Larsen, fordi han angiveligt har krænket nogle mellemledere

Jens Kjær Larsen, der er kendt som MC Zipp fra hitbandet Cut'n'Move, har arbejdet hos Danmarks Radio i de seneste ti år. Her har han indtaget en rolle som kreativ producer. Men nu er hans tid hos DR slut.

Læs også

Fantastisk nyt fra DMI: Nu kommer varmen

På dramatisk vis er den 57-årige Jens Kjær Larsen blevet bortvist fra sit arbejde hos DR. Da hans kræftsyge kone ikke kan arbejde, er han eneforsørger for parret og deres datter på otte år. Bortvisningen har derfor også kostet familiens levebrød.

Indtil 9. september var han tilknyttet som såkaldt 'fastlancer', der er en freelancer med eget skrivebord og daglig gang i DR Byen. Ifølge Ekstra Bladet blev han bortvist under en snak med sin afdelingschef, hvor han fik besked på ikke at vende tilbage. Angiveligt var dette aftalt på et ledermøde, der var blevet afholdt forinden.

Årsagen til bortvisningen skulle angiveligt være en række påståede krænkelser af unavngivne, anonyme mellemledere i Danmarks Radio, skriver Ekstra Bladet.

Jens Kjær Larsen forklarer, at de krænkelser, han beskylder for at stå bag, er en række beskrivelser af opdigtede mellemleder-figurer i sin bog 'Mediefilejs', der udkom i april i år.

De krænkede mellemledere i Danmarks Radio er overbeviste om, at det er netop dem, der bliver beskrevet i den satiriske bog via en række karikaturer på billede og skrift. Ifølge Kjær Larsen er dette dog ikke tilfældet.

"Det er rollerne og ikke menneskerne bag, jeg beskæftiger mig drilagtigt med. Jeg laver satire, men på en bund af alvor, for ellers er det jo ikke sjovt," fortæller han til Ekstra Bladet, og fortsætter:

"Alle de mellemleder-karikaturer, jeg tegner sprogligt og billedligt, rummer elementer fra mere end én person. Hvis en type er nævnt, er det, fordi jeg er stødt på den type mere end én gang i branchen. Det står også tydeligt i bogen."

Læs også

Sofie Linde om 'X Factor'-stop: De er vigtigere

Den prisvindende kreative producer, der bl.a. var med til at søsætte DR Ramasjang, betragter sig selv som værende fyret og uvelkommen hos DR. På et stormøde i DR Markedsføring blev fyringen dog fremlagt som 'en pause' af ledelsen.