Populær dansk restaurantkæde lukningstruet: Laver tocifret millionunderskud

Af: Lucas Andreas

|

05/02/2024

Foto: Google maps
Kæden vil omstrukturere og forsøge at genforhandle aftaler.

Mest læste i dag

I mange år har burgeren været en populær genstand rundt omkring på de danske menukort rundt omkring på cafeer og restauranter. Den et samtidig et vigtigt våben i kampen mod tømmermænd. Men nu kan det potentielt blive uden en populær restaurantkæde med speciale i netop burgere, at danskerne må bekæmpe tømmermændene.

For der skabes nu en usikkerhed om restaurantkæden Grillen Burgerbars fortsatte drift. Det sker efter offentliggørelse af et to cifret millionunderskud.

Finans rapporterer, baseret på selskabets ledelsesberetning, om de dramatiske ændringer, der venter Grillen Burgerbar. Efter et hårdt økonomisk år, der endte i juni 2023 med et tab på hele 12,3 millioner kroner, ser burgerkæden sig nødsaget til at revidere sin strategi radikalt.

Det skriver Ekstra Bladet

"Den nye strategi skal skabe et bedre fundament for udvikling af de tilbageværende restauranter," fremgår det af ledelsesberetningen. Selvom håbet lever i ledelsen om at forbedre aftaler med udlejere og leverandører, kan man ikke ignorere den "væsentlige usikkerhed" vedrørende kædens fortsatte drift.

Med 51 fuldtidsansatte og otte restauranter - én mindre efter lukningen i Aarhus tidligere på året - står Grillen Burgerbar ved en skillevej. "Ledelsen forventer, at det vil være muligt at opretholde og forbedre de aftaler med udlejere, leverandører mv., der vil være nødvendige for realiseringen af den nye strategi - og dermed fortsatte drift," står der i ledelsesberetningen, der også beskriver regnskabet fra juli 2022 til juni 2023 som "utilfredsstillende".

Det står nu klart, at Grillen Burgerbars fremtid afhænger af evnen til at navigere gennem usikre tider og måske genopfinde sig selv i processen.

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Ville ikke være med: Dette nægtede Puk Elgård at gøre i Go' Morgen Danmark I syv år var Puk Elgård vært på Go' Morgen Danmark - og undervejs var det særligt én udfordring, som hun svarede klart nej til.

Anbefalet til dig